Haberler

Düziçi'nde Ahilik Haftası Kutlamaları

Ahilik Haftası nedeniyle Düziçi'nde kutlama programı düzenlendi.

Ahilik Haftası nedeniyle Düziçi'nde kutlama programı düzenlendi.

Düziçi Meydan Park'ta yapılan kutlama programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Mehmet Çapar, Türk milleti olarak, terör nedeniyle çok meşakkatli günler geçirdiklerini belirterek, "Birlik ve beraber olduğumuz müddetçe her şeyin üstesinden geleceğimize Allah'ın izniyle inancım tamdır. Türk esnaf ve sanatkarlarının öncüsü Anadolu alperenlerinden Ahi-Evranı Veli Hazretleri'nin, adı toplumsal barışın sağlanmasının temeli olan ahilik felsefesinin tanıtılması için buradayız. Ahi-Evran-ı Veli aynı zamanda 32 meslek dalının piridir" dedi.

Ahilik kültürü ve felsefesinin toplumsal yaşamın paydası olan insanı esas aldığını ve insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük ve güvenilirliği arttırdığını ifade eden Çapar, "Ahilik kültürünün Anadolu topraklarında gelişip yaygınlaşmasında birinci derecede rol almış değerli bir Türk büyüğüdür. O esnafın piri aynı zamanda Anadolu'nun Türk yurdu olmasında büyük emek vermiş manevi bir mihmandardır" dedi.

Bu yıl Osmaniye'de İl Ahisi seçilen esnaf Mehmet Çolakkadı, ahilik kaftanını giyerek Mehmet Çapar'ın elinden plaket aldı. .

Aşıkların "Ahilik" atışmasının ardından, geleneksel pilav dağıtımı ile program sona erdi.

Programa Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Ellek Belediye Başkanı İshak Yeşildemir, Böcekli Belediye Başkanı Hacı Ahmet Okur, Osmaniye Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Gülhan Kaplan, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Osmaniye Ticaret Odası Başkanı Sait Çenet ile ve davetliler katıldı.

Muhabir: Mustafa Demirbaş / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - OSMANİYE

Kaynak: AA / Yerel

Ahilik Haftası Mehmet Çapar Osmaniye Düziçi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title