Haberler

Düzce Valiliği Kentte Uyuşturucuya Savaş Açtı

Güncelleme:

Düzce Valisi Su'nun başkanlığında yapılan ve kamu kurum, kuruluşu temsilcilerinin katıldığı "Uyuşturucu ile mücadele" toplantısında kararlar alındı.

Düzce Valisi Ali İhsan Su'nun başkanlığında yapılan ve kamu kurum, kuruluşu temsilcilerinin katıldığı "Uyuşturucu ile mücadele" toplantısında önemli kararlar alındı. Düzce Valiliği tüm birimleri ile resmen uyuşturucuya savaş açtı.

Düzce'de son dönemde ölümlere neden olan uyuşturucu ile mücadele için Vali Ali İhsan Su'nun başkanlığında yapılan toplantıdan önemli kararlar çıktı. Uyuşturucuya resmen savaş açan Düzce Valiliği tüm birimleri ile bu konunun üzerine gidecek.

Toplantı sonrası alınan kararlara göre, Vali Ali İhsan Su'nun talimatı gereği, "İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan Bireylerin madde kullanmaya başlamasını engellemek, maddeye ulaşılabilirliği azaltmak, madde kullanımı ve sonuçları hakkında farkındalığı artırmak için Deniz Yıldızı Projesi'nin uygulamaya konulması ve paydaş tüm kurumların proje kapsamında çalışmaya destek sağlaması istendi. Proje kapsamında KOM tarafından hazırlanacak olan web sayfasının tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kendi web sayfalarında link olarak açılmasına, KOM Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanacak olan afiş ve broşürlerin Düzce Valiliği'nce çoğaltılarak, tüm kurumlara dağıtılması ve bu kurumlarda halkın görebileceği yerlere asılmasının sağlanmasına, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temas Noktaları tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerdeki öğrenciler ve İl merkezindeki tüm öğretmenlere yönelik bilgilendirme konferansları ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçelerde ise İlçe Kaymakamlıkları görevlendirilmiş olup, katılımın sağlanması ve konferans salonlarının tahsisi noktasında gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi."

KONFERANSLAR VERİLECEK

Alınan kararlar doğrultusunda, uyuşturucunun zararları ile ilgili konferanslar verilmeye başlanacağı bildirilerek "TUBİM il temas noktaları tarafından İl merkezindeki sağlık personeline yönelik bilgilendirme konferanslarında İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılmasına, Düzce Üniversitesi'nde yürütülecek eğitim ve diğer çalışmaların KOM Şube Müdürlüğü ve Üniversite Rektörlüğünce koordine edilmesine, her çalışanın aynı zamanda bir ebeveyn olduğu değerlendirilerek sivil toplum kuruluşları çalışanlarının da eğitim faaliyetlerinden faydalanması amacıyla bu kuruluşlardan gelen taleplerin Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğünce planlanmasına, İl Gençlik Komisyonuna TUBİM İl Temas Noktaları'nın da katılımı sağlanarak uyuşturucu ile mücadelede aktif rol almasının sağlanmasına, yerel yazılı ve görsel basında TUBİM İl Temas Noktası katılımı ile halkımıza yönelik programların hazırlanması ve basının desteğinin sağlanmasına, uyuşturucu ile Mücadele kapsamında görevli her kurumun bir hafta içerisinde kurumları ile ilgili yapılacak olan eylem planını hazırlamasına karar verildi" denildi.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK

Düzce'de özellikle metruk binalar başta olmak üzere park ve bahçe gibi yerlerde denetimlerin sıklaştırılacağı vurgulanarak "İlimizde bulunan metruk binaların ilgili kurumlarca tespit edilerek alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi, park, bahçe ve ara sokakların aydınlatılması ile ilgili SEDAŞ tarafından gerekli kontrollerin yapılarak varsa eksikliklerinin giderilmesi, İl Müftülüğü koordinatörlüğünde uyuşturucunun zararları konusunda vaaz ve hutbeler verilmesi, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gençlerimizin spor ve kültürel etkinliklere yönlendirilmesinin devamı, bağımlıların rehabilitasyon sürecinde Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından ısrarla takibinin yapılmasının devamı, hastanelerimizdeki Psikiyatri bölümlerinin yatak kapasitelerinin artırılması yönünde çalışmaların yapılması, uyuşturucu ile mücadele faaliyetleri için yürütülen çalışmalara halkımızın görsel ve yazılı basınımızın desteğinin sağlanması uygun görüldü" ifadeleri kullanıldı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Valiliği Deniz Yıldızı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title