Haberler

Düzce Roman Açılımına Kurslarla Destek Veriyor

Önderliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Roman açılımına Düzce’de açılan meslek edindirme kurslarıyla katıldı.

Önderliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Roman açılımına Düzce'de açılan meslek edindirme kurslarıyla katıldı. Açılım kapsamında İl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 18 yaş altı Roman vatandaşı kızlar için dikiş kursu açıldı. Kurslara katılan Roman kızlar, "Artık bizde toplumun bir parçası olmak istiyoruz. Bizleri dışlamasınlar ve iş istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde hayata geçirilen, Romanların topluma kazandırılması ve sosyal hayatta yer alması için başlayan Roman Açılımı kapsamında Düzce İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Romanların yoğun olarak yaşadığı Çamköy Mahallesi'nde bulunan 13 - 18 yaş arası kızlar için dikiş kursu açtı.

Kurs hakkında bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Çetin, 18 yaş altı 26 kursiyer olduğunu söyledi. İlhan Çetin, "Çamköy Mahallemizin değerli kızları. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı AB projesi ile sizlere kurs açtık. Siz roman vatandaşlarımıza meslek edindirme danışmanlığına yönelik 2 buçuk aylık eğitimden sonra düz makine operatörü olarak sektörde yerinizi alacaksınız. 18 yaş altı 26 kursiyerimiz var. Bu projesin devamında daha fazla bayanımız var. İŞ-KUR desteği ile diğer bayanlarımıza hem halı hem düz dikiş kursu açacağız. Bu kursumuz sadece 15-18 yaş arası Roman kızlarımıza yönelik. Kurs 23 Şubat tarihi itibarı ile başladı ve 1 Haziran'da sona erecek" dedi.

Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Kadir Öksüz ise Çamköy'de tarama yaptıklarını ve kursa gelmek isteyen Roman kızlarını belirlediklerini ifade etti. Kadir Öksüz, "Roman genç kızlarımıza yönelik meslek edindirme kursumuzu açıyoruz. 26 kursiyerimiz var. 3 ay boyunca çalışmalarımız devam edecek. Bizlerde Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak kursiyerlerin taranması içi görevlendireceğiz. Çamköy bölgemiz önemli bir bölge ve devletimizin de önemli katkıları yapıyor. Roman vatandaşlarımızın bir takım meslekler edinmesi konusunda bir özgüven oluşacak. Bu kızlarımız sayesinde akrabaları ve çevrelerin de öz güveni artacak. Önemli kazanımlar olacak" şeklinde konuştu.

Roman kızlarından olan ve kursa katılan Yüksel İldiz ise toplumda fark edilmek istediklerini vurgulayarak "Hala bizi görmezden geliyor. Roman deyince çekiliyorlar. Bizi çok dışlıyorlar. Okulda bile öyle olmuştu. Bu kursları almaya başladığımızda insanlar bize yavaş yavaş alışmaya başladılar. Biz işe girmek istiyoruz. Sonuçta bizde bu tolun parçasıyız" ifadelerini kullandı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan İlhan Çetin Çamköy Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title