Haberler

Düzce'den Kısa Kısa

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan "Gönül Elçileri" projesi tanıtımı için Kaynaşlı'da program düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan "Gönül Elçileri" projesi tanıtımı için Kaynaşlı'da program düzenlendi.

Kaynaşlı Kızılay Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen programda Düzce Valisi Adnan Yılmaz'ın eşi Aysel Yılmaz kadınlarla buluştu.

Yılmaz, proje hakkında programa katılan kadınlara bilgi vererek özellikle

"Koruyucu Aile Yönetmeliğiyle" ilgili bilgilendirdi.

-Düzce'de Kütüphaneler Haftası etkinliği

25 Mart - 31 Mart tarihleri arasında kutlanan "Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla Düzce İl Halk Kütüphanesinde program düzenlendi.

Programda konuşan Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut, bu tür etkinliklere katılımların her yıl daha fazla arttığını belirterek, insanların boş vakitlerini kütüphanede değerlendirmeleri için çağrıda bulundu.

Hafta etkinliklerine geçen yıla oranla daha yoğun katılım olduğunu vurgulayan Turgut, "Kütüphane haftasında geçen yıla nazaran bu yıl katılımcıları daha fazla görüyorum. Kuruldukları tarihten bu yana 5 yıl geçmiş, her şey 20 katına çıkartmış bu çok fazla bir başarı. Kütüphaneyi sadece haftasında hatırlatmıyor müdür bey, katılımcılar her geçen gün artıyor. Bizler geçmişte okuma alışkanlığını yaşam tarzı haline getirememiş bir toplumuz. Hepimiz evlerde çocuklarımızın okuduğu kitapları takip ediyoruz. Mazeretleri bırakalım boş vakitlerimizde kütüphaneye uğrayalım" diye konuştu.

Kütüphanenin yeni binaya geçtikten sonra daha iyi olduğunu vurgulayan Düzce İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Bilgin, yerleşim yerleri uzak olanlar Gezici Kütüphaneden yararlanabileceklerini ifade etti.

Bilgin, şöyle konuştu:

"Yeni binamıza taşındıktan sonra her geçen gün daha iyi hizmet sunmaya ve sunduğumuz hizmetlerin kalitesini ve çeşitlerini artırmaya devam ettik. Bunun neticesinde okuyucu sayımızda, üye sayımızda ve kitap sayımızda çok önemli artışlar sağladık. Eski kütüphanede okuyucu sayımız 37 bin 875 iken bugün 66 bin 627. Üye sayımız 476 iken bugün 10 bin 29" - DÜZCE

Kaynak: AA / Yerel

İlhan Turgut Kaynaşlı Kızılay Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title