Haberler

Düzce'den Hızlı Tren Geçer Mi?

Düzce Belediyesi hızlı tren yolunun Düzce’den geçmesi için çalışmalara ve teknik araştırmalara başladı.

Düzce Belediyesi hızlı tren yolunun Düzce'den geçmesi için çalışmalara ve teknik araştırmalara başladı. Ulaşım ağında büyük bir önem taşıyan hızlı tren ( Shinkansen ) için adım atıldı.

Düzce Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünde hızlı tren yolunun Düzce'den geçmesi için japon uzmanlarla birlikte teknik çalışmaları gerçekleşti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremleri sonrasında Düzce'deki çalışmaları ile bilinen Japon Prof. Dr. Shigeru Kakumoto ile birlikte Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünde görüşmelerde bulundu.

SHİNKANSEN NEDİR?

Şinkansen yani "süper hızlı tren" anlamını taşıyan tren ulaşım sektöründe çok iyi bilinir. Hızı ortalama 300 km.'ye çıkar. Bu İstanbul'dan Ankara'ya sadece iki saatten az bir vakitte gitmek anlamına gelir. Üstelik, genelde şehir dışına kurulan havaalanlarından şehir merkezine gitmek çoğu zaman pahalı ve sıkıntılıyken, tren ile sadece tren istasyonuna varılır ve başka trenlerle şehir içinde gidilecek yere çok kolay ulaşılır. Japonya'da denizin altı, üstü veya dağlar, trenler için engel değildir. Normal trenlere göre daha hızlı yolculuk etme olanağı sağlayan bir demiryolu aracı olan hızlı tren,dünyanın en iyi ray sistemlerinden biridir. 450 Km'ye varan hızlarıyla shinkansen (hızlı tren)ler, çok güçlü bir ray sistemine sahiptir ve deprem uyarı sistemi de mevcuttur. Deprem başlamadan önce yada başladığında tren durdurulmuş olur. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulaştırma Bakanlığı Mehmet Keleş Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title