Haberler

Düzce Coğrafi Bilgi Sistemine Hızlı Girdi

Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü nedeniyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen ‘Coğrafi Bilgi Teknolojileri ile Akıllı Kentlere Doğru’ konulu toplantı sona erdi.

Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü nedeniyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ev sahipliğinde Ankara'da düzenlenen 'Coğrafi Bilgi Teknolojileri ile Akıllı Kentlere Doğru' konulu toplantı sona erdi. Toplantı sonunda bilgi ve iletişim konularının öne çıkarıldığı bir bildiri yayınlandı.

Düzce'nin de içinde bulunduğu 'Coğrafi Bilgi Sistemi' Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde ilgili tüm kamu kurumlarının ve STK'ların katılımlarıyla Ankara ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde "Coğrafi Bilgi Teknolojileri ile Akıllı Kentlere Doğru" teması ile kutlandı.

İki gün süren etkinlikte Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemleri" ve "Ulusal Kent Bilgi Sistem Standartları"nın Türkiye'de hayata geçirilmesi amacıyla 20/03/2015 tarihli Resmi gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkındaki Yönetmelik" hükümlerinin tüm paydaşlarca daha iyi anlaşılabilmesi ve uygulamalara aktarılmasına yönelik konular ele alındı. Toplantı sonunda yayınlanan bildiride de özetle şu görüşlere yer verildi: " Akıllı kentten anladığımız diğer gelişmiş şehirlerden farklı olarak bilgi ve iletişim teknoloji ile sosyal ve çevresel varlıkları öne çıkararak rekabeti yüksek marka şehir stratejisine geçmektir. Ruhu olan şehri de içine katmak gerekir. Akıllı şehirler esas itibariyle akıllı alt yapı, akıllı ekonomi, akıllı çevre, akıllı mobil uygulamalar, akıllı denetim ve yönetim gibi farklı boyutlarla değerlendirilebilir."

Düzce Belediyesi proje kapsamında öncelikle saha çalışması ve arşiv sayısallaştırmasına yönelik çalışmalara hız verdi. Bunun için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeline eğitim verildi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title