Haberler

Düzce Cezaevi 2014 Faaliyete Geçecek

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yeni Adli yıldaki hedeflerini değerlendirdi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yeni Adli yıldaki hedeflerini değerlendirdi.

Göreve başladığı günden bu yana yapılan çalışmaları paylaşan Başsavcı Solmaz, 6 Ağustos tarihinde Düzce Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun kapatılarak, Düzce Açık Ceza İnfaz Kurumunun faaliyete geçtiğini söyledi.

Solmaz, Avrupa Birliğindeki en iyi uygulamalar göz önünde bulundurularak yargının mevcut iş yükünü azaltacak yargılama süresinin uzamasını önlemesi amaçlanan Mahkeme Yönetim Sistemine Destek Projesi kapsamında Düzce Adliye'sinin 20 pilot adliye arasına girdiğini söyledi. Yürütülen çalışmalar neticesinde Mahkeme Yönetim Sistemi kapsamında faaliyetlerin sürdürüldüğünü kaydeden Solmaz "Bu proje ile iş sahiplerinin mahkeme ve Cumhuriyet Başsavcılık kalem bürolarını gezmeden işlerinin tek merkezden çözümü için kolaylık sağlıyor" diye konuştu.

Başsavcı Solmaz, Cumayeri ve Gölyaka Adliyelerinin Düzce Adliyesi ile birleştirilmesi nedeni ile ilgili olarak "Yargı yetki alanımızın yüzölçümünün 145 bin 856 metrekareye ulaştığı, yargı yetki alanımız içindeki nüfus toplamının ise 283 bin 675 olduğundan dolayı ilçelerdeki Adliyelerimiz kapatılmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

ÇİLİMLİ CEZAEVİ 2014'DE FAALİYETE GEÇECEK

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 2012-2013 Adli yılındaki hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Solmaz, Çilimli ilçesindeki T Tipi Ceza İnfaz Kurumu ihalesinin sonuçlandığını, bin Hükümlü Tutuklunun Kapalı ve 220 hükümlünün açık statüsünde olacağını ifade ederek, Ceza İnfaz Kurumlarının 2014 yılı içerisinde faaliyete geçmesinin planladığını söyledi.

Adliye'de hakim ve savcıların verimliliğinin arttırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili de bilgiler veren Ramazan Solmaz, "Mahkeme Yönetim Sistemi Kapsamında Adalet Bakanlığı ve Avrupa Konseyi Proje Ofisi tarafından başlatılan çalışma da Adliyemizi gönderilecek olan ödenek ile kapı kilit sistemlerinin ihale edilerek, kısıtlı alanlara kart ile giriş yapılacağı bu sayede danışma ve ön büro hizmetlerinin ve iş sahiplerinin en kısa sürede işlerinin bitirilmesi ve Adalet personeli ile Hakim, Savcıların çalışma verimliliğinin arttırılması planlanmaktadır" dedi.

OTOPARK YAPILACAK

Ramazan Solmaz, Adliye arkasına personel otoparkının yapılacağını söyleyerek "Adliyemiz önünde bulunan mevcut otoparka ilaveten adliye binasının arka tarafında bulunan boş araziyi değerlendirmek ve mevcut otoparkın ihtiyaca cevap vermemesi nedeni ile personel otoparkına ihtiyaç hasıl olduğu için adliyemiz arka tarafında boş bulunan araziyi personel otoparkı yapılması planlanıyor" diye konuştu.

Başsavcı Ramazan Solmaz yıl içinde, Yığılca Adliyesi binası için bina tahsisi çalışmalara devam edileceğini, Adli Tıp Şube Müdürlüğünün kurulacağını, mevcut lojmana ek olarak 6 dairelik yeni lojman yapılacağını anlattı.

KOORDİNATÖR SAVCI

Düzce Merkeze bağlı Kaynaşlı, Çilimli ile birleştirilen Cumayeri, Gölyaka, Gümüşova ilçelerinde Adli olayların takibi ve koordinasyonunun sağlanması için bu ilçelerle koordinatör Cumhuriyet Savcısı görevlendirileceğini kaydeden Solmaz "Hizmet kalitesinin ve Adli Soruşturmaların süratle sonuçlandırılması, ilçe yöneticileri ve kolluk kuvvetleri ile Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının eşgüdüm içerisinde hareket etmesi planlanıyor" şeklinde konuştu.

Suçla ve suç örgütleriyle mücadeleye kararlılıkla devam edileceğinin altını çizen Başsavcı Solmaz, 2012 yılında faaliyete geçen Basın Sözcülüğü ile soruşturmanın gizliliği ve masumiyet karinesi gözetilerek halkın ve basın-yayın organlarının Adliyenin sitesinden basın açıklaması ve sözlü açıklamalarla bilgilendirileceğini vurguladı.

Solmaz, uzlaşma kapsamında pilot Adliye uygulamasının daha aktif uygulanması için çalışma yapılacağını belirterek, merkez ve bağlı ilçelerle mülhakat Adliyelerde görev yapan kolluk kuvvetleri olan Jandarma, Emniyet ve Orman Muhafaza Memurları ile Adli kolluk seminerlerinin yapılmasına devam edileceğini ifade etti.

Solmaz, Cumhuriyet Savcıları ile adli kolluk amir ve görevlilerinin grup halinde dönemsel toplantı yapılmasının sağlanarak koordinenin en üst noktaya çıkarılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

(AY)

13.09.2012 13: 31: 43

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Solmaz Cumayeri Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title