Haberler

Düzce Belediyesi Tarih Kültür ve Sanat Günleri Başlıyor

Düzce Belediyesi tarafından bu yıl 2. düzenlenen Düzce Konuralp Tarih Kültür ve Sanat Günleri başlıyor.

Düzce Belediyesi tarafından bu yıl 2. düzenlenen Düzce Konuralp Tarih Kültür ve Sanat Günleri başlıyor. 3 gün boyunca sürecek olan programda yurtdışı ve yurtiçinden birbirinden değerli sanatçı, şair, yazar, siyasetçi, akademisyen ve çok sayıda bürokratların katılımıyla gün boyu oturumlar gerçekleştirilecek.

Düzce Belediyesi tarafından 11-12 Aralık tarihlerinde yapılacak olan 'Uluslar arası Tarih ve Kültür Günleri'nde Kaybolmaya yüz tutmuş Geleneksel El Sanatları Atölyeleri de yer alıyor. Kumaş, Halı, Kilim Dokuma, Ahşap Oyma, Telkari, Hat ve Mozaik stantlarının yanı sıra, programda Düzce Konuralp Fotoğrafları Sergisi de yer alıyor.

Kültür Günlerinde İki gün sürecek olan Düzce Tarih Kültür ve Sanat Sempozyumu ise Düzce Pelemir Otel'de gerçekleştirilecek. Sempozyuma yurtdışından ve yurtiçinden ünlü Tarihçi ve Akademisyenler katılıyor. Katılımcılara 11 Aralık Cuma akşamı düzenlenecek olan Gala ile Düzce'de yaşayan Kafkas, Laz, Ordulu, Arnavut, Boşnak, Kürt, Gürcü Roman yemekleri menüsünün yer aldığı akşam yemeği ikramı yapılacak. Gecede Türk Sanat Müziğinin genç ve sevilen ismi Bekir Ünlü Ataer konseri de yer alıyor.

Düzce Tarih, Kültür ve Sanat Günlerinin ikinci günü akşamı 18 Temmuz salonunda Tubil Halk Dansları Topluluğu Geleneksel Halk Danslarından Potporilerin yer aldığı Dans gösterisi sunacak. Ardından Genç sanatçı Buray sahne alacak. Buray birbirinden güzel şarkılarıyla Düzcelilerle birlikte olacak.

13 Aralık Pazar Günü ise Konuralp Gazi Anma Programı ile Düzce Tarih Kültür ve Sanat Günleri devam edecek. Mehter Gösterisi ve Açılış konuşmalarıyla başlayacak olan programa Konuralp Gazi türbe ziyaretiyle devam edilecek. Konuralp Gazi Anma gününde okunacak Mevlid-i Şerif sonrası katılımcı ve konuklara geleneksel Konuralp Pilavı ve Aşure ikramı yapılacak. Ünlü tarihçiler Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Doç. Dr. Coşkun Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Osmanlı'nın Kuruluşundan Bugüne Konuralp' konulu Panel ile Düzce Tarih Kültür ve Sanat Günleri sona erecek. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Ünlü Konuralp Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title