Haberler

Dursunbey'de Şehitler Anıtı Açıldı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Şehitler anıtı Çanakkale zaferinin 100. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde açıldı.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Şehitler anıtı Çanakkale zaferinin 100. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde açıldı.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın verdiği talimat doğrultusunda ilçenin kent meydanına kazandırılan şehitler anıtı görkemli bir törenle açıldı. Açılış öncesi 25 metrelik dev bayrak direği anıt arkasına dikildi. Direğe 54 metrekare büyüklüğünde dev Türk Bayrağı asılırken bayrak vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı. Tören öncesinde belediye tarafından vatandaşlara vatandaşlara üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikramı yapıldı.

Balıkesir mehteran takımı tarafından yapılan mehteran gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Mehteran konserinin ardından ise üzerinde çeşitli savaşlarda şehit düşmüş askerler ve maden şehitlerinin bulunduğu 238 Dursunbeyli anısına yapılan anıtın açılış törenine geçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından ise Çanakkale Savaşı ve Maden Kazaları için yazılmış şiirler öğrenciler tarafından seslendirildi.

Programda konuşma yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan "Çanakkale zaferimizin 100. Yılında her zaman anmamız gereken şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum. Kadın erkek yaşlı çocuk tüm milletimiz bu savaşta mücadele etmiş ve vatanımızı canı pahasına savunmuşlardır. 250 bin insanımız şehit düşmüştür. Bizler bugün bağımsız ve rahat bir şekilde yaşıyorsak bu onların canlarını feda etmesi sayesindedir. Bizler onların hatıralarına saygımızı ifade etmek ve onları her zaman hatırlama hiç unutmamak için bu şehitler anıtımızı yaptık. Doğudan ve Batıdan gelmiş tüm kardeşlerimizi temsilen hilalimizi doğu ve Batı istikametinde koyduk. Bu anıtta istiklal mücaledemizde iç güvenlik sebebi ile ve maden kazalarında rahmetli olan şehitlerimizin isimleri vardır. Sizler özellikle genç nesillerimiz şehitler anıtımıza sahip çıkacak inşallah bu eser yüzyıllarca yaşayacaktır. Ülkemize, demokrasimize en önemlisi ise dinimize ve bayrağımıza sahip çıkarak ta Ülke bütünlüğümüz ve kardeşliğimizi inşallah kıyamete kadar devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından son bulan program program sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bahçavan Çanakkale Balıkesir Dursunbey Yerel Haberler

title