Haberler

Dursunbey'de 2 Kişinin Boğulması

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde girdikleri yangın söndürme havuzunda boğulan Adil Karabulut ile Mehmet Kaan Yılmaz'ın, liseden yeni mezun oldukları ve üniversiteye girme planları yaptıkları öğrenildi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde girdikleri yangın söndürme havuzunda boğulan Adil Karabulut ile Mehmet Kaan Yılmaz'ın, liseden yeni mezun oldukları ve üniversiteye girme planları yaptıkları öğrenildi.

Bursa Adli Tıp Kurumu morgundaki cenazeleri almaya gelen Adil Karabulut'un amcası ve köy muhtarı Kamil Karabulut, olayda ihmal olduğunu iddia etti.

Karabulut, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yangın havuzunun kısa süre önce yapıldığını belirterek, şöyle konuştu.

"Bir uyarı levhası olmadığından ve derinliğini de bilmediklerinden dolayı iki arkadaş serinlemek için girmiş. Yanlarında bir arkadaşları da varmış, o girmemiş, o haber verdi. Köylüler koştuk, jandarmaya, polise, itfaiyeye, ambulansa haber verdik, yardım istedik. Ama memleketimiz kırsal yer olduğu için yardımlar geç ulaştı, kurtaramadık... Derinlik uyarısı olsun, 'tehlikeli' levhaları olsun konulmamış. Sadece tellerle çevrilmiş. Havuzun 5 bin tonluk olduğu söyleniyor, derinliği de o an 6-7 metre vardı."

Dursunbeyliler Dernek Başkanı Aydın Keyik ise gençlerin, geleneksel olarak düzenlenen köy hayrına katılmak için köye geldiklerini belirtti.

Havuzun tahliye vanasının olmadığını ileri süren Keyik, "Belimize halat bağlayıp girdik ama çıkmak zorunda kaldık. İtfaiye aracının biri su tahliyesi yaptı ama 5 dakika sonra pompa arıza yaptı, durdu. Ötekinin de arızalı olduğu söylendi. Yangın helikopteri istedik, o da gelmedi. O gelseydi sonuç değişmezdi belki ama en azından cenazelerimizi erken çıkardırdık. Su tahliye edildikten sonra cenazeleri çıkardık" diye konuştu.

Bursa Tophane Endüstri Meslek Lisesinden yeni mezun oldukları ve bu yıl üniversite için sınava girdikleri öğrenilen Adil Karabulut ile Mehmet Kaan Yılmaz, bayram nedeniyle akrabalarını ziyaret etmek için Dursunbey'e gelmiş, İlçe Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın söndürme havuzunda boğulmuşlardı.

Gençlerin cenazelerinin, ikindi namazı sonrası Doğancılar köyünde defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

Kamil Karabulut Mehmet Kaan Balıkesir Dursunbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title