Haberler

Dursun Çiçek İçin Yakalama Emri

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Albay Dursun Çiçek Hakkında Yakalama Emri Çıkardı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 'AK Parti ve Gülen'i bitirme planı' belgesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Mahkeme, Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama kararı çıkarttı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'AK Parti ve Gülen'i bitirme planı' belgesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama kararı çıkarttı. Bu karara mahkeme başkanı Köksal Şengün'ün muhalif kaldığı öğrenildi. 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına 28 Haziran'da Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda başlanacak. Duruşmaya AK Parti müşteki olarak katılıyor.

180 sayfadan oluşan iddianamede; Bedrettin Dalan, Albay Dursun Çiçek, Dalan'ın özel kalem müdürü İlhami Ümit Handan, Avukat Serdar Öztürk, MİT mensubu Ö.Y., Ufuk Akkaya ve Deniz Yıldırım şüpheli olarak yer alıyor.

KÖKSAL ŞENGÜN KARŞI OY KULLANDI

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 7 şüpheli hakkında açılan davada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama emri çıkarılmasına muhalif kaldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianame üzerinde yaptığı inceleme ve tensip işlemi sırasında heyetin 2 üyesinin oyuyla Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama emri çıkarılması kararına, Heyet Başkanı Köksal Şengün karşı oy kullandı.

Başkan Şengün'ün, davanın 3 sanığının tutukluluk hallerinin incelenmesi sırasında da tahliyeleri yönünde görüş bildirdiği ancak 2 üye hakimin oyuyla bu kişilerin tutukluluklarının devamına karar verildiği bildirildi.

İddianameyi hazırlayan savcıların, ''Ergenekon davası'' ile birleştirilmesi talebinin daha sonra görüşüleceği kaydedildi.

Bu arada, açılan davanın duruşmasının Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılacağı ifade edildi.

BELGEYİ KİM GÖNDERDİ?

Ele geçirilen söz konusu belgenin orjinalinin savcılığa 30 Eylül 29009 tarihinde posta yoluyla gönderildiğinin belirtildiği iddianamede, iddianameyi gönderen kişinin kendisini Kuşaklar boyu TSK'ya hizmet etmiş bir aileye sahip olmaktan onur duyan bir subay' olarak tanıttığına yer verildi.

13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" adlı belgeye ilişkin iddianame belgenin avukat Serdar Öztürk'ün ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği hatırlatıldı.

Ele geçirilen söz konusu belgenin orjinalinin savcılığa 30 Eylül 29009 tarihinde posta yoluyla gönderildiğinin belirtildiği iddianamede, Kuşaklar boyu TSK'ya hizmet etmiş bir aileye sahip olmaktan onur duyan bir subay olarak' tanıtan açık kimliği tespit edilemeyen şahsın yapmış olduğu imzasız ihbar mektubunun ekinde, bahse konu 'İrticayla Mücadele Eylem Planının' ıslak imzalı orijinali de gönderilmiştirö denildi.

İddianamede belgenin şüpheli Dursun Çiçek tarafından hazırlandığına ilişkin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Fizik İhtisas Dairesi Adli Belge İnceleme Şubesinin, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarı Dairesi Başkanlığının, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Fizik İhtisas Dairesinin, Jandarma Kriminal Laboratuvarının bilirkişi raporlarının bulunduğuna yer verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title