Haberler

Durak Yolsuzluk İfadesi Verdi

Bahçeli'nin İsteğiyle MHP'den İstifa Eden Belediye Başkanı Durak ile Belediye Meclisi Üyesi Tuncel Adliyede İfade Verdi.

RÜŞVET ve imar rantı tartışmalarıyla gündeme gelen Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tartışılan isimleri olan, parti yöneticilerinin isteğiyle de MHP’den istifa eden Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Belediye Meclisi üyesi Mustafa Tuncel, adliyede ifade verdi.

İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği dosyalar ve suçlamalar nedeniyle ifade vermeye ilk olarak Mustafa Tuncel adliyeye geldi. Saat 15.30'da adliye binasına giren Tuncel, Başsavcı Vekili Reşit Özcan’a ifade vermeye başladı. Tuncel’den yarım saat kadar sonra da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak adliyeye geldi. Durak da, ifade vermek için Cumhuriyet Savcısı Turan Elbistanlı’nın makamına geçti.

Başkan Durak, adliyeye gelmeden önce yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Dokunulmazlık zırhını kaldırttır, yargı karşısında beraat et” çağrısı yaptı. Erdoğan’ın partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında kendini kastederek, Bahçeli’ye atfen, “MHP aday gösterdi.

Şimdi MHP hatasını telafi etmeye çalışıyor” dediğini belirten Durak, açıklamada şöyle dedi:

“Ben Adana’da 47 yıldır yatırımcı dairelerde müdür, piyasada müteahhit ve Belediye Başkanı olarak hizmet vermekteyim. Adana halkı ahmak değil. 5 defa beni belediye başkanı seçerek en büyük onayı vermiştir. Bu süre içerisinde 300’den fazla soruşturma geçirdim, tek bir mahkumiyetim yok, sicilim temiz. Dokunulmazlık zırhım da yok. Ak Parti’den ayrıldığımdan beri 14 aydır belediyemizden müfettiş eksik olmuyor. Halen de bildiğim kadarıyla 6 müfettiş var. Mal varlığımla ilgili Adana 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nden beraat ettim. Sayın Başbakan’a da tavsiyem; dokunulmazlık zırhını kaldırt, yargı karşısında beraat et.”

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki  iddialara ilişkin, “Bu beyefendiyi niye tekrar aday yapmadık, görüyorsunuz. Ne  kadar isabetli bir adım attığımız ortada mı? Ortada” demişti.

TUNCEL'DEN AÇIKLAMA

Meclis üyesi Mustafa Tuncel, Cumhuriyet Başsavcı vekili Reşit Özcan'a  ifade verdikten sonra Adana Adliyesi çıkışında gazetecilerin soruları üzerine  yaptığı açıklamada, “Savcıya hem ifade hem de elimdeki belgelerin birer  nüshasını verdim. Ama o kadar çok kendisinden şikayetçi insan var ki her gün yeni  bilgiler geliyor bana. Bunları da zaman zaman ek olarak kendilerine sunacağım”  dedi.

Tuncel, Durak'ın, “menfaat ve korku imparatorluğu kurduğunu” öne  sürerek, “Kendisi, yalan yanlış, hiçbir delile dayanmayan suçlamalarla meclisi  suçluyor, beni suçluyor. Benim mecliste dinlettiği o kasette ismimin olmadığını  bile bile alınganlık gösterdiğimi iddia ediyor. Halbuki meclisin tamamını  suçlarsan alınganlık gösteririm” şeklinde konuştu.

Aytaç Durak'a, “elindeki kaseti açıkla” çağrısı yapan Tuncel, Durak'ı,  dikkati başka yönlere çekmek istemekle suçladı.

Tuncel, bundan sonra adliyeye intikal eden konularda konuşmayacağını  belirterek, “Ama adliyeye intikal edenlerin dışındaki konuları yine  açıklayacağım, onu öyle yalnız bırakmayacağım. O kadar çok konu var ki hangisini  söyleyeyim, artık mahkeme safhasında izlersiniz” dedi.

“O KASET BENİM HAYAT SİGORTAM”

Tuncel, Aytaç Durak ile ilgili bildiklerini kaydettiği kaseti medya ile  paylaşıp paylaşmayacağı konusundaki soru üzerine de “Kaseti niye vereyim, bana  karşı suç işlerlerse, beni öldürürlerse ortaya çıkacak. Ben o kaseti dostlarıma  dağıttım. O benim sigortam, hayat sigortam. Bu kasette Aytaç Durak ile ilgili  bildiklerim var” dedi.

Bu arada, Tuncel'in Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özcan'a ifade verdiği  sırada, Aytaç Durak da meclis toplantısında gündeme getirdiği petrol istasyonuna  ilişkin rüşvet pazarlığını içeren ses kaseti ile ilgili bilgisine başvurulmak  üzere çağrıldığı Adana Adliyesi'ne geldi.

Durak'ın, halen, konuyla ilgili Cumhuriyet Savcısı Turhan Elbistan'a  bilgi verdiği öğrenildi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Minnesota TW Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 31 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında?
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title