Haberler

Durak: "Taleplerimizde Israrcı ve Kararlıyız"

Memur-Sen Bitlis İl Başkanı Cabir Durak, tüm kamu çalışanlarını ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını ve taleplerinde ısrarcı olacaklarını söyledi.

Memur-Sen Bitlis İl Başkanı Cabir Durak, tüm kamu çalışanlarını ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını ve taleplerinde ısrarcı olacaklarını söyledi.

Toplu sözleşmeye referandumla birlikte evet dediklerini belirten Durak, toplu görüşme dönemlerinde sendikaların sadece görüşlerini belirtebileceklerini, toplu sözleşme ile birlikte masaya taraf olarak oturduklarını ifade etti. Memur-Sen'in il başkanları ile birlikte ciddi bir şekilde çalışarak kamu çalışanlarını memnun edecek bir formülle yüzdelik zam, taban aylığa zam, enflasyon farkı ve refah payının sıkı bir talep listesinin hazırlandığını ve geçtiğimiz pazartesi günü Devlet Personel Başkanlığı'na sunulduğunu dile getiren Memur-Sen Bitlis İl Başkanı Cabir Durak, "2016 yılında birinci altı ayda yüzde 8, ikinci altı ayda yüzde 8 ve 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL zam ve 2015 yılı ekonomik büyüme oranının yüzde 50'si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar refah payı artışı enflasyon farkı istiyoruz. 2017 yılında ise birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 ve 1 Ocak 2017'den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL zam ve 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar refah payı artışı ve enflasyon farkı istiyoruz. Aile, yol, yemek yardımları ve bunların yanında onlarca sosyal, ekonomik ve özlük haklarıyla ilgili talepler var. Toplu sözleşme düzeninin olmazsa olmazlarından ve hatta toplu sözleşmenin ana unsuru sayılabilecek en önemli madde, memura grev hakkı verilmesidir. Hakkıyla toplu sözleşme yapmak için kamu görevlilerine mutlaka grev hakkı verilmelidir. Bunun yanında da, siyaset hakkının da verilmesi ise, hem Türkiye'nin demokratikleşmesine hem de yürütmenin eylem ve işlemlerinin kalitesinin artmasında olumlu katkı yapacak. İşçilerin siyaset yapma hakkı var ama kamu görevlilerinin yok. Kamu görevlilerinin tüm birikimleri siyaset kanalıyla kamu yönetimine yansıtılmalıdır. Ülkenin en eğitimli kesiminin siyasetten uzak tutulması, bu ülkeye ve kamu görevlilerine fayda değil zarar verir. Kamu görevlilerinin iş güvencesi de Memur-Sen'in vazgeçmeyeceği en önemli kırmızı çizgisidir. İş güvencesine dokundurtmamak yanında bütün kamu görevlilerinin istihdam türü yönüyle iş güvencesine sahip olması da en büyük hedefidir. Bu çerçevede, yakın geçmişte 4/B ve 4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesini, yıl boyunca istihdam edilmelerini sağladı. Memur-Sen bu yılda hem 4/B ve 4/C için kadro isteyecekler. Bununla yetinmeyip, üniversiteli işçiler ve KİT personelinin de istekleri halinde kadroya geçirilmesi teklifini masaya taşıyacaklar. Kuralsız ve düzensiz çalışma olarak görülen ve insan onuruyla bağdaşmadığına inandığımız esnek ve taşeron çalıştırmaya da şiddetle karşı çıkıyorlar. Memur-Sen, 'Modern kölelik' diyebileceğimiz güvencesiz esnek çalışma ve taşeronlaşmaya karşı mücadele, taşeron mağduru işçi kardeşlerimiz kurtuluncaya kadar, kamu hizmetlerinde taşeron uygulamaları son buluncaya kadar devam edecek" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Personel Başkanlığı Memur Sen Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title