Haberler

Dünyanın Gözü Gökyüzüne Çevrilecek

Güncelleme:

Hava yarışlarını akrobasiyle buluşturan Red Bull Air Race'in sekizinci sezonu Şubat 2015'te start alıyor.

Red Bull Air Race 2015'te Japonya, Rusya ve Macaristan'da üç yeni pist turnuva etapları arasına eklenecek. Dünyanın en hızlı motor sporları turnuvası olan Red Bull Air Race, 2015'te Abu Dabi, İngiltere, Avusturya ve ABD'yi dolaşarak hava yarışı heyecanını hem pilotlara hem de izleyicilere yaşatacak.

Red Bull Air Race 2015'in yeni turnuva takvimi Japonya'nın Çiba kentinde duyuruldu. Dünyanın en hızlı motor sporları organizasyonu olan hava yarışlarının sekizinci sezonu, 2015 yılı boyunca yedi farklı ülkede sekiz yarışla tamamlanacak. Sekizinci sezon, 13-14 Şubat tarihlerinde turnuvanın geleneksel açılış pisti haline gelmiş bulunan Abu Dabi'de başlayacak. 16-17 Mayıs tarihlerinde Çiba pistiyle ilk kez Japonya'da gerçekleştirilecek. Japonya etabının ardından şampiyona, 2014 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Rusya'nın Soçi kentinde 30-31 Mayıs tarihlerinde devam edecek. 2003 ve 2009 yılları arasında yedi Red Bull Air Race yarışına ev sahipliği yapan Budapeşte de 4-5 Temmuz tarihlerinde yarış takvimine geri dönecek.

Red Bull Air Race 2015'in ikinci yarısı, 15-16 Ağustos tarihinde İngiltere'nin Ascot kentinde başlayacak. 5-6 Eylül'de Avusturya'nın Spielberg kentinde Avrupa turunu tamamlayarak 26-27 Eylül tarihlerinde Teksas'ın Fort Worth kentinde ABD turuna start verecek. Red Bull Air Race 2015'in son yarışı Las Vegas'ta 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek ve turnuva şampiyonu belli olacak.

Red Bull Air Race'te dünyanın en iyi pilotları; hız, dikkat ve beceride hünerlerini sergileyerek saf bir motor sporları yarışında kozlarını paylaşıyor. Pilotlar, mümkün olan en az ceza puanıyla birlikte yine mümkün olan en hızlı sürede yarış parkurunu tamamlamaya çalışıyor. Havayla dolu pilonların (hava geçitleri) yer aldığı alçak uçuş pistinde dünyanın en çevik ve hafif yarış uçakları yarıştırılıyor.

Red Bull Air Race Genel Müdürü Erich Wolf turnuva takvimi hakkında şunları söyledi:

"Red Bull Air Race 2015'te, hava yarışı hayranlarına en çekişmeli turnuvayı sunmak için heyecan verici bir yarış takvimi belirledik. Bu yıl iki yeni ülkeyi ziyaret edeceğiz. Motor sporlarına ve havacılığa meraklı olan izleyicileri şimdiden Japonya ve Rusya'daki yarışları izlemeye davet ediyoruz. Red Bull Air Race'i kısa bir aradan sonra mükemmel bir hayran kitlesine sahip olduğumuz Macaristan'a yeniden götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rusya Federasyonu Macaristan Japonya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title