Haberler

Dünyanın En Büyük Televizyon Üreticilerinden Hısense

Güncelleme:

Anadolu Grubu,Dünyanın En Büyük Televizyon Üreticilerinden Biri Olan ' Hisense' Televizyon Markasını Türkiye Pazarına Getirdi

Otomotiv, finans, içecek, gıda, kırtasiye ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren Türkiye'nin köklü kuruluşlarından anadolu grubu,dünyanın en büyük televizyon üreticilerinden biri olan ' hisense' televizyon markasını türkiye pazarına getirdi

Elektronik sektöründeki deneyimlerini yeni kurulan iştiraklerinden Antek Teknoloji Ürünleri Paz. ve Tic. A.Ş ile devam ettirecek olan Anadolu Grubu, dünyanın en büyük televizyon üreticilerinden biri olan 'Hisense' televizyon markasını Türkiye pazarına getirdi.

Anadolu Grubu iştiraklerinden Antek Teknoloji'nin elektronik sektöründeki kısa-orta ve uzun vadeli yatırımlarını paylaşmak ve Türk piyasasına Anadolu Grubu güvencesi ile yeni sunulan Hisense markasının tanıtımını gerçekleştirmek amacı ile Swissotel'de gerçekleşen basın toplantısında, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu Otomotiv ve Elektronik Grup Başkanı Kamil Eser, Antek Teknoloji Genel Müdürü Serdar Güray, Hisense Grup Başkan Yardımcısı Dr. Lan Lin ve Hisense Avrupa Genel Müdürü Ms. Catherine Fang hazır bulundu.

Toplantının başında söz alan Sn. Serdar Güray, konuşmasına Türkiye televizyon pazarıyla ilgili genel bilgi vererek başladı. 2009 yılında 1.100.000 adet olan düz ekran tv pazarının bu sene Ağustos sonu itibariyle 925.000'e ulaştığını belirten Sn. Güray, bu adedin geçen senenin aynı dönemine göre % 36'lık bir artış ifade ettiğini belirtti.

Bu artış trendinin yılın son 4 ayında da süreceğini belirten Güray, 2010 yılının 1.500.000 adet düzeyinde kapanacağını öngördüklerini ifade etti. Güray, Hisense markası ile girdikleri düz panel tv pazarında bu yılı ısınma yılı olarak gördüklerini, 2011 için ise hedeflerinin %4'lük pazar payı olduğunu belirtti.

Sn. Serdar Güray'dan sonra söz alan, Dr. Lin ise, konuşmasında 41 yıllık geçmişi olan Hisense'in global stratejisinden bahsederken, Çin'de %15 lik pazar payı ile düz panel televizyonda bir numara olduklarını, aynı zamanda global düz panel televizyon pazarında da %5 lik Pazar payı ile ilk 10 arasında yer aldıklarını belirtti.

2009 yılı toplam cirosu 8.2 milyar $ olan Hisense'in, Avustralya, Avrupa, İsrail ve Amerika'dan sonra Anadolu Grubu ile birlikte Türkiye'de de başarılı olmayı hedeflediklerini ifade eden Dr. Lin, bu hedefle Anadolu Grubu'nun da tecrübesi ile, uzun vadeli bir işbirliğine adım atmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Son olarak söz alan Sn. Tuncay Özilhan ise, Anadolu Grubu olarak farklı sektörlerde faaliyet gösterdiklerini, yakın geçmişte başladıkları Dayanıklı tüketim ve ev elektroniği sektöründeki varlığını devam ettirme arzusu içinde olduklarını ve bu düşünceyle, edindikleri bilgi ve tecrübeyi aktarmak üzere, grubun yeni şirketi olan Antek Teknoloji'yi kurduklarını ifade etti.

Sn. Özilhan, her grup şirketinde olduğu gibi, Antek Teknoloji'nin de uzun süreli iş birlikleri hedeflediğini, ortak stratejide buluştukları Hisense International ile de bu sebeple işbirliğine gittiklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title