Haberler

"Dünyada Hoş Görü ve Yurt Sevgisinden Tatlı Bir Şey Yoktur"

İnegöl Belediyesi'nin aylık kültür etkinlikleri kapsamında konuşmacı olarak katılan Ahmet Şerif İzgören, dürüstlüğün her zaman kazandıracağını belirterek, "Hoşgörü ve yurt sevgisi bir arada olduğunda, dünyada bu ikisinden tatlı bir şey yoktur."

İnegöl Belediyesi'nin aylık kültür etkinlikleri kapsamında konuşmacı olarak katılan Ahmet Şerif İzgören, dürüstlüğün her zaman kazandıracağını belirterek, "Hoşgörü ve yurt sevgisi bir arada olduğunda, dünyada bu ikisinden tatlı bir şey yoktur. Bu ülkeyi 700 yıla yakın süredir ayakta tutan da budur" dedi.

İnegöl Belediyesi, aylık kültür etkinlikleri kapsamında Ahmet Şerif İzgören'i ağırladı. Ahmet Şerif İzgören'in 'Süpermen Türk olsaydı' konulu konferansına İnegöl halkı yoğun ilgi gösterdi. İzgören, konferanstaki konuşmasında girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörü hakkında vatandaşlara bilgi verdi. 1934 yıllarına gelindiğinde Avrupa'da Fransa'dan sonra en çok uçak ihraç eden ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren İzgören, "Yapanları bilmiyor, tanımıyoruz.

bin 800'lü yıllarda ilk araç vapurunu imal eden kişi de Türk. Bu ülkeye hizmet edenleri tanımamız lazım. Bu ülkeyi adam eden, bu ülkeye hizmet eden insanları bileceğiz" şeklinde konuştu.

'Benim bildiğim en önemli şey, bu ülkenin insanına saygı göstermek' diyerek Türk milletini öven İzgören, "Bu ülkenin insanının ne başarabildiğini gördüğü an insanlarımız cesaretlenir. Bir ABD'li yazar kitabında, Türklerle Avrupalıları karşılaştırmış. 'Bir savaş kararı alındığında haçlıların hazırlanması 6 ay sürüyordu. Osmanlı'nın hazırlanması 1 buçuk ayda biterdi. Dünyada organizasyonel becerisi bu kadar yüksek bir millet yoktur' diyor. Girişimciliğin yanında iş kalitesi ve dürüstlük de başarmak için önemli. İş kalitesine önem verenleri ömür boyu kriz etkilemez. İş kalitesi yüksek olsun hiçbir şeyden korkma. Dürüstlük de her zaman kazandırır. Ancak, girişimcilik, dürüstlük ve iş kalitesinin yanına hoşgörü ve vatan sevgisini de koyun. Hoşgörü ve yurt sevgisi bir arada olduğunda, dünyada bu ikisinden tatlı bir şey yoktur. Bu ülkeyi 700 yıla yakın süredir ayakta tutan da budur" diye konuştu.

Seminer sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, İzgören'e teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

(AF-

27.02.2013 16: 45: 16

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Şerif İzgören İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title