Haberler

Zelenski'nin eski danışmanının açıklamaları başına iş açtı! Ölüm listesine alındı

Güncelleme:

Ukrayna'nın Dnipro şehrinde apartmana isabet eden füze saldırısında kendi ülkesinin hava savunma sistemini sorumlu tutan Volodimir Zelenski'nin danışmanı Oleksiy Arestoviç'in açıklamaları, başına iş açtı. İstifa edip Zelenski'yi de Hristiyanlığa savaş açmakla suçlayan Arestoviç, Ukrayna'nın ölüm listesi olarak bilinen, İçişleri Bakanlığı'na bağlı "Myrotvorets" isimli internet sitesinde yer aldı. Arestoviç, Ukrayna'nın düşmanı ilan edilirken, listede yer alanlar genelde suikaste kurban gidiyor.

Ukrayna'nın Dnipro şehrinde geçtiğimiz hafta bir apartmana füze isabet etti. Olayda 40'dan fazla sivil hayatını kaybederken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin danışmanı Oleksiy Arestoviç dikkat çeken açıklamalar yaptı. Zelenski'nin bir numaralı danışmanlarından olan Orestoviç, Rus füzesinin Ukrayna hava savunma sistemi tarafından vurulduğunu ve bu nedenle apartmanın üstüne düştüğünü söyledi. Gelen tepkilerin ardından istifa etmek zorunda kalan Oleksiy Arestoviç, Volodimir Zelenski ile ilgili iddialarda bulundu.

"ZELENSKİ, HIRİSTİYANLIĞA SAVAŞ AÇTI"

Koyu bir Ortodoks olarak bilinen Arestoviç, "Hazır istifa etmişken doğruları konuşayım: Zelenski, Hıristiyanlığa savaş açtı. Kiliseleri kapattı. Zelenski, Rusları dışladı. Rusça konuşanlar ayrımcılığa uğradı. Milyonlarca Ukraynalı'nın devlete olan sadakati zedelendi. Bunu onarmak kolay olmayacak." ifadelerini kullandı.

ÖLÜM LİSTESİNE ALINDI

Ukrayna'da "bölgesel savunma birlikleri" fikrinin mimarı olan ve on binlerce kişinin silahaltına alınmasını sağlayan Oleksiy Arestoviç'in açıklamaları başına iş açtı. Ukrayna'nın "ölüm listesi" olarak bilinen İçişleri Bakanlığına bağlı "Myrotvorets" adlı internet sitesinde Arestoviç'in adı yayımlandı. Arestoviç, internet sitesinde "Ukrayna'nın düşmanı" ilan edildi. Söz konusu sitede Ukrayna'nın düşmanı ilan edilenler, suikaste kurban gidiyor.

UKRAYNA BASININDAN "RUS AJANI" İDDİASI

Dnipro valisi ve birçok Ukraynalı siyasetçi, Ukrayna istihbaratı SBU'nun, Arestoviç'i tutuklamasını ve sorguya çekmesini istedi. Ukrayna basını, Arestoviç'in Rus ajanı olduğunu iddia etti. En son listedeki Dariya Duginova, uğradığı bombalı suikast sonucunda hayatını kaybetmişti.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

İçişleri Bakanlığı Ukrayna Kurban Dnipro Dünya Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500

Yorumlar (1)

gngr xxx:

Yanındayken iyi doğruyu konuşunca hain

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title