Haberler

Yeni küresel salgın için alarm! Myanmar, kaplan ve pangolin gibi çok sayıda türü ticari amaçlı yetiştirecek

Güncelleme:

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da kaplan, pangolin ve nesli tehlike altındaki diğer türlerin ticari amaçlı yetiştirilmesine olanak tanıyan yasa kabul edildi.

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da kaplan, pangolin ve nesli tehlike altındaki diğer türlerin ticari amaçlı yetiştirilmesine olanak tanıyan yasa kabul edildi.

Doğa koruma örgütleri halihazırda komşusu Çin'den gelen ticari talep nedeniyle vahşi hayvan kaçakçılığının bir merkezi haline gelen ülkedeki bu ani yasa değişikliğine tepki gösterdi.

Haziran ayında Myanmar Orman Bakanlığı sessiz sedasız şekilde özel hayvanat bahçelerinin 90 tür hayvan için yetiştirme lisansı başvurusu yapmasına yeşil ışık yaktı.

Bu türler arasında 20'den fazlası nesli tehlikede ve kritik tehlikede olan hayvanlar arasında bulunuyor.

ÜLKEDE SADECE 22 KAPLAN KALDI

Kararla birlikte artık ülkedeki sayıları sadece 22 adet olduğu sanılan kaplanların yanı sıra pangolin, fil, akbaba türlerinin yanı sıra nesli tükenme tehdidi kritik düzeyde olan Irrawaddy yunusu ile Siyam timsahları etleri ve derilerinden yararlanmak üzere yetiştirilebilecek.

Orman Bakanlığı kararın amacının vahşi hayvanların kaçakçılığı ve yasadışı şekilde yetiştirilmelerinin önüne geçmek olduğunu söylerken, doğa koruma örgütleri ticari amaçlı hayvan yetiştiriciliğinin uzun vadede nesli tükenmekte olan türlerin kullanımını meşrulaştıracağını ve pazarda bu türlere olan talebi artıcağını belirtti.

YENİ VİRÜS SALGINI RİSKİ

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ile Fauna and Flora International (FFI) yaptıkları ortak açıklamada "Kar amaçlı ticaretin, paralel bir pazar yaratarak vahşi hayvanların yasadışı ticaretini ve bu hayvanlardan elde edilen ürünleri artırdığı daha önce görüldü" dedi.

Uzmanlar ayrıca Myanmar'ın bu ticareti düzenleme konusunndaki yetersizliğinin, insanlara hayvanlardan geçen Kovid-19 benzeri yeni hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabileceği riskinden de endişe ediyor.

Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) nesli tehlike altındaki türlerden bazılarının kapatılmış alanlarda yetiştirilmesine izin veriyor ancak bunun sıkı kurallara tabii şekilde yapılamasını şart koşuyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Güneydoğu Asya Myanmar Dünya Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (4)

camış:

Allah belanızı versin sizin. ya bilader yarasaya pangoline falan suç atmaya gerek yok. bunlar hayvan ve bilinçli canlılar değil. bunları yiyen satan insan müsveddelerine yazıklar olsun. insanlığı tehlikeye sokuyorlar ve bunun bir yaptırımı olmalı.

26
0
yanıtYanıtla
ss:

dedikten sonra kelle paça çorbasını yudumladı CAMIŞ

yanıt0
yanıt0
Aydın 09:

İslami değerler dünyada uygulanmadan dünyaya huzur gelmez. 3 günlük dünyada huzur bırakmadı İslam karşıtları. Rabbim Müslümanları ve masum insanları korusun.

22
3
yanıtYanıtla
GERÇEK YORUMCU:

Allah belalarını versin, bunlar kim bilir medeniyetin olmadığı zamanlarda birbirlerini de yiyorlardı. Çok şükür ki öyle bir coğrafyada doğmadım ve yaşamıyorum.

11
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title