Haberler

Vur Vur İnlesin Kopenhag Dinlesin

Kopenhag'da İklim Zirvesine Dünyadaki Sıradışı Eylemler Damgasını Vuruyor. Kopenhag'daki Gösterilere Polis Müdahale Etti

Küresel iklim değişikliğinin insanlığı bekleyen tehlikeleri ve alınması öngörülen önlemler konusunda Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 192 ülke ve 15 bin kadar delegenin katılımıyla sürmekte olan iklim zirvesine, dünyadaki sıradışı eylemler damgasını vuruyor. Kopenhag’daki gösterilere polis müdahale etti.

YÜRÜYÜŞ GÖSTERİLERİNDEN KARELER 

DANİMARKA’nın başkenti Kopenhag’da sürmekte olan iklim zirvesinde dün küresel ısınmaya önlem alınması çağrısıyla dünya çapında onbinlerce kişi gösteri yürüyüşü yaptı. Kopenhag’daki gösterilerin şiddete dönüşmesi üzerine polis müdahale etti.

Gösterilerin merkezi, zirvenin yapıldığı başkent Kopenhag oldu. Kapitalizm karşıtı gösteri düzenleyen organizatörler, Afganistan’dan Kutuplar’a kadar geniş katılım amaçladılar.

Güney Afrikalı Nobel Barış Ödülü sahibi rahip Desmond Tutu ile eski İrlanda Cumhurbaşkanı Mary Robinson da gösteri için başkente davet edildi. Önceki günden itibaren, aralarında Berlin, Bremen, Londra, Leeds, Amsterdam, Milan’ın da bulunduğu onlarca kentten göstericiler, uçak, otomobil, otobüs ve feribotlarla adeta Kopenhag’a aktı. Dün Kopenhag’da toplanan 80 bin kadar gösterici yürüyerek, küresel ısınmaya katkıda bulunan gelişmiş ülkeleri protesto etti ve engellenmesi yolunda ciddi adımlar atılmasını istedi. 6 kilometrelik yürüyüşü, 67 ülkeden 515 kuruluş organize etti.

Danimarka asker ve polisi, aldıkları sıkı önlemlerle başkent Kopenhag’ı askeri bölgeye çevirdiler.

Korkulan oldu

Gösteri yürüyüşleri, sıkı güvenlik önlemleriyle gerginliğin doruğa tırmandığı başkent Kopenhag’da korkulan oldu. Karalar giyinmiş 300 kadar genç protestocu, dün öğleden sonra bankaları ve işyerlerini taşlamaya ve müdahale eden polisle çatışmaya başladı. Ancak şiddete izin vermeyen polis, bazı göstericileri gözaltına alarak, kalabalığı dağıttı.

Karbon salmamak için 400 km yürüdü

İKLİM değişikliğine dikkat çekmek için İngiltere’nin Oxford kentinden yayan yola çıkan çevre eylemcisi Puşpanat Krişnamurti, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a ulaştı. 57 yaşındaki Krişnamurti 400 kilometre yolu, yürüyerek bir ayda kat etti.

Haritalı gösteri

GÜNEY Afrika’nın Johannesburg kentinde harita deseniyle boyanmış bir gösterici tabutla taşındı. Endonezya’nın başkenti Cakarta’daki ABD elçiliği önünde toplanan kalabalığın hedefi Beyaz Saray yönetimiydi. Avustralya’daki gösterilere 50 bin kişi katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title