Haberler

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nda bir üst düzey yetkili zimmetine 40 milyon dolar geçirdiği gerekçesi ile tutuklandı

Güncelleme:

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Ukrayna Savunma Bakanlığı'nda üst düzey bir yetkilinin, 40 milyon dolar değerindeki bir top mermisi sözleşmesiyle ilgili olarak gözaltına alındığını açıkladı. Yetkilinin, daha pahalı bir sözleşmeyi uzatarak yabancı bir aracı firma hesaplarına 40 milyon dolarlık fon transfer ettiği belirtildi. Savunma Bakanlığı, fonları geri almaya yönelik önlemler aldığını duyurdu. Suçlu bulunan yetkili, 15 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Savunma Bakanlığı'nda üst düzey bir yetkili, 1.5 milyar Ukrayna hryvnia (40 milyon dolar) değerindeki bir top mermisi sözleşmesiyle ilgili olarak gözaltına alındı.

SBU'ya göre, yetkili geçen yıl aralık ayında özel bir ihracat şirketi ile toplu bir top mermisi alımı için anlaşma imzaladı.

Ancak daha sonra aynı üreticiyle daha avantajlı bir tedarik sözleşmesi imzalandı - ki bu, aracıları içermeyen bir anlaşmaydı. SBU, bu durumun teslimat süresini önemli ölçüde kısalttığını ve ürün maliyetini düşürdüğünü belirtti.

SBU'ya göre, savunma yetkilisi orijinal - daha pahalı - sözleşmeyi uzattı ve 1.5 milyar Ukrayna hryvnia (40 milyon dolar) tutarındaki fonlar, bağlı bir yabancı aracı firma hesaplarına transfer edildi.

SBU, yasa dışı faaliyeti doğrulayan belgeler bulduğunu söylüyor. Yetkili, suçlu bulunması halinde 15 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, fonları geri almaya yönelik önlemler aldığını belirtti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın Basın ve Bilgi Departmanı Başkanı Illarion Pavliuk'a göre, ödeme yapılan ancak teslimatın gerçekleşmediği bir sözleşme söz konusuydu. Bu nedenle, avukatlar sözleşmeyi feshetme ve fonları geri alma seçeneklerini değerlendiriyor.

Eylül ayında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Savunma Bakanı Oleksii Reznikov'u "yeni yaklaşımlar" gerektiğini belirterek görevden almıştı; çünkü Ukrayna Savunma Bakanlığı'nı içeren bir dizi yolsuzluk skandalı ortaya çıkmıştı.

Zelensky'nin yerine eski Ukrayna Halk Milletvekili Rustem Umerov atanmıştı.

Ardından, CNN'ın bildirdiğine göre, ABD'nin Ukrayna'yı hükümet içi yolsuzlukla mücadele konusunda daha fazla çaba göstermeye çağırdığı belirtiliyor. Yetkililer, Washington'un, belirli türdeki ABD ekonomik yardımının Ukrayna'nın kurumlarını reform konusundaki ilerlemesine bağlı olacağına dair Kiev'e birkaç bildiri gönderdiğini söyledi.

Zelensky, bu ay Washington DC'ye seyahat ederek ABD Senatörleri ile görüştü ve AB'nin Ukrayna ile üyelik müzakerelerini açma kararı almasının ardından yolsuzluk endişelerine yanıt vermeye çalıştı.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Ukrayna Hukuk Politika Dünya Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title