Haberler

Ukrayna lideri Zelenski'den yeni açıklama: Aliyev ve Cumhurbaşkanı Erdoğan müzakereleri organize etmeyi teklif etti

Rusya'nın yeniden harekata başlayacağını açıklamasının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in müzakere organize etmeyi önerdiğini açıkladı.

Rusya- Ukrayna savaşında dün müzakere masasının önü açılırken bugün Ukrayna, koşulların ağır olması nedeniyle Moskova ile müzakereleri reddettiklerini açıkladı. Bu gelişmeden sonra Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev'in müzakereyi reddetmesi üzerine tüm birliklere bütün istikametlerde saldırıya geçme emri verildiğini açıkladı.

AZERBAYCAN'DAN AMBULANSLARA YAKIT SÖZÜ

Bu gelişmelerden sonra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajında, Rusya'nın ülkesine saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zelenski, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ukrayna'ya petrol ürünleriyle yardım etme sözü verdiğini söyledi. Zelenski, Azerbaycan'a ait enerji şirketi SOCAR'ın, ambulanslar için Ukrayna'daki tüm istasyonlara ücretsiz yakıt vereceğini açıkladı. Zelenski, Azerbaycan Lideri Aliyev'e teşekkür etti.

ERDOĞAN VE ALİYEV'DEN TEKLİF

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Rusya ile müzakerelerin başlaması için yardımcı olacaklarını söylediğini aktaran Zelenski, bu teklifi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Zelenski, İsviçre, Yunanistan, Hollanda, İtalya ve Hindistan'ın liderleriyle görüştüğünü anlatarak, ülkesinin normal medeni dünyanın samimiyetini ve dikkatini kazandığını kaydetti.

SWIFT YAPTIRIMI

Rusya'ya karşı SWIFT yaptırımı konusunda sonuç elde ettiklerini ifade eden Zelenski, Rusya'nın küresel finans sisteminden dışlanacağını ve milyarlarca dolar zarara uğrayacağını söyledi.

"İŞGALCİLER BİZİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Zelenski, Katolik Dünyası'nın ruhani lideri Papa Francis de dahil pek çok dini liderle de görüştüğünü dile getirerek, hepsinin Ukrayna'nın zaferi için dua ettiğini belirtti. Bugünün "işgalcilerin" ülkedeki diğer her şeyle birlikte kendilerini de yok etmeye çalıştıkları gün olduğunu kaydeden Zelenski, "Ama bugün, cumartesi akşamı şimdi sığınak olan Kiev metrosunda ilk kez bir kız çocuğunun dünyaya geldiği gün." dedi.

Zelenski, ülkelerini özgürleştirmek için ne kadar savaşmaları gerekiyorsa savaşacaklarının altını çizdi.

KREMLİN: UKRAYNA MÜZAKERELERİ REDDETTİ

Öte yandan tüm dünya iki ülkenin müzakere masasına oturup anlaşmasını beklerken Kremlin'den yapılan açıklama soğuk duş etkisi yarattı. Kremlin, Ukrayna tarafının müzakereleri reddettiğini ve bu nedenle Putin'in orduya yeniden ilerleme talimatı verdiğini açıkladı. Konuyla ilgili Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ise "Koşullar kabul edilemez olduğu için müzakereler reddedildi" ifadelerini kullandı.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: TÜM BİRLİKLERLE SALDIRIYA GEÇİN

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ülkesinin Ukrayna'ya saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Karadeniz'deki Yılan Adası civarında Ukrayna donanmasına ait 6 geminin batırıldığını belirten Konaşenkov, "Ukrayna gemileri, Yılan Adası yakınlarında Rus gemilerine saldırdığında, ABD'ye ait RQ-4 Global Hawk ve MQ-9A Ripper stratejik insansız hava araçları (İHA) kışkırtma yapılan bölgede geziyordu." dedi.

Konaşenkov, ABD'ye ait İHA'ların Ukrayna gemilerini yönlendirdiğini tahmin ettiklerini söyledi. Ukrayna'nın Rusya ile müzakereleri reddetmesi nedeniyle saldırıları yoğunlaştıracaklarını kaydeden Konaşenkov, "Kiev'in müzakereyi reddetmesi üzerine tüm birliklere bütün istikametlerde saldırıya geçme emri verildi." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Türkiye Ukrayna Politika Dünya Güncel Haberler

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Özgür Özel'den Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki: Bu halkın iradesini yok saymaktır

Özgür Özel'den Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki: Bu halkın iradesini yok saymaktır

500

Yorumlar (5)

Nickneydemek:

Sayın Erdoğan ve President Aliyev bunu yaparsa nobel barış ödülü.. Umarım

112
49
yanıtYanıtla
Rahim Çalış :

MÜZAKERELERE ABD DESTEKÇİSİ ZELENKSİ KATILMAZSA PUTİN O MÜZAKEREYE KATILIP SAVAŞI BİTİRİR UKRAYNADA YENİ RUS DESTEKÇİSİ BAŞKAN İSTİYO AMERİKA BATI YANDAŞÇISI BAŞKANLA MASAYA OTURMAZ PUTİN

36
12
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Neyapacaksan kendin yap kocum bırak başkalarını

17
26
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Butun Komediyenlere gelsin. Ee iste oyle alirlar boyunun olcusun Mr. Z

4
18
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Rusya ,Odesa'yı ele geçirir, Ukrayna'nın Karadeniz'e kıyısı kalmaz, Nato yardım için, gemilerle Karadeniz'e girmek isterse ne olur...

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title