Haberler

Uğur Kurt'un Ölümü İngiliz Basınında

Güncelleme:

Türkiye'de yaşanan Soma faciasına ilişkin son gelişmeler ve Uğur Kurt'un öldürülmesi olayı, İngiliz gazetelerinde haber ve yorumlarla ele alınıyor.

Türkiye'de yaşanan Soma faciasına ilişkin son gelişmeler ve Uğur Kurt'un öldürülmesi olayı, İngiliz gazetelerinde haber ve yorumlarla ele alınıyor.

GUARDİAN: CEZANE TÖRENİNE KATILDIĞI SIRADA VURULAN ADAM ÖLDÜ

The Guardian gazetesi, Uğur Kurt'un nasıl öldürüldüğünü okuyucularına anlattığı İstanbul kaynaklı geniş haberinde "İstanbul'da bir adam, bir cenaze törenine katıldığı sıralarda vurulup ağır biçimde yaralandıktan sonra öldü" diyor.

Okmeydanı'ndaki Cemevi'nin bir yetkilisinin "Ateş edildiği anda Uğur, vefat eden kişinin ailesine başsağlığını diliyordu" dediğini ve Kurt'u vuran kurşunların bir polis tarafından ateşlendiğini savunduğunu aktaran Guardian, bir akrabanın da "Buraya cenaze için geldi, polisi provoke etmek için hiçbir şey yapmamıştı. Protestolarla hiçbir ilgisi yoktu" sözlerini de aktarıyor.

Haberde söz konusu yetkilinin, olayda beş saat sonra "Ne polis ne de savcı bakmaya gelmedi, şimdiye kadar bizi arayan olmadı. İnsan hayatının nasıl o kadar önemsiz olabilir" dediğine de dikkat çekiliyor.

Bu arada, gazete, diğer bir Cemevi yetkilisinin " "Bunu yapan polis Türk halkının polisi değil, burada yaşayan Alevilerin polisi hiç değil. Burası ibadet yeri. Burada bile güvende değilsek nerede oluruz" diyerek öfkesini gizlemediğini de yazıyor.

Guardian, Okmeydana halkının, son dönemde polis ile protestocular arasındaki çatışmaların arttığını söylediğini belirterek bir sakinin "Burada neredeyse her gece göz yaşartıcı gaz var. Bahçelerimizi, balkonlarımızı kullanmaktan vazgeçtik, sık sık da evimizin içinde bile huzur bulamıyoruz" yönündeki yakınmalarına da yer veriyor.

Habere göre, Alevi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden bir yetkili de, AK Parti'nin Alevilere "zulüm" yaptığını öne sürdü ve "Bu, Türkiye'de Alevilere karşı baskı ve şiddetin yeni bir işaretidir. Saldırıya uğramadan ölülerimizi görmemize bile izin vermiyorlarsa demokrasiden, barıştan nasıl söz edebiliriz?" tepkisini gösterdi.

FİNANCİAL TİMES: MADENDEKİ MASKELERİN SON KULLANMA TARİHİNDEN 15 YIL GEÇMİŞTİ

Soma faciasına ilişkin son gelişmelere dikkat çeken Financial Times, madende kullanılan gaz maskelerinin son kullanma tarihinden 15 yıl geçtiğine dikkat çekiyor. Şirket yöneticilerinin bazılarının tutuklandığını anlatan gazete, geçen haftaki faciadan sonra Türkiye'deki haberlerin de Erdoğan yönetimine odaklandığını belirterek bu çerçevede "özelleştirmedeki rolü ve maden denetimleri" üzerinde durulduğunu anlatıyor.

"Türkiye'ni enerji ve çalışma bakanları da sorumluluğunun kimin üstlenmesi gerektiği konusunda çelişkili açıklamaları yaptılar" diyen gazete, Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in madenin sekiz defa denetlendiğini söylediğini belirtikten sora "Ancak, işçiler, denetimlerin yüzeysel olduğunu savunuyorlar" diyor.

Financial Times, "Sayın Erdoğan'ın hükümeti ayırıca facia konusunda otoriter bir yaklaşımla da suçlanıyor" derken Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in gerçekleştirdiği tekmeleme olayı ve Soma'daki markette yaşananlara ilişkin çelişkili ifadelere dikkat çekiyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

The Guardian Türkiye Times Soma Dünya Haberler

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500

Yorumlar (8)

FERHAT:

İslam harbiden bitmiş ya...Hükümet yanlısı insanlar seviniyor ne işi vardı orda diyor...Allah aşkına insanların ölmesine sevinmek ne zamandır islamın gereği olmuş...Erdoğan hata yapıyor polisler biraz daha sakin olmalı saldırgan değil...

17
6
yanıtYanıtla
cem:

bir eylem başlamadan önce işsiz güçsüz aile düzeni olmayan gençler tenhalarda buluşur içkiler içilir tozlar alınır paralar paylaşılır boşbiraşişeleriyle moltoflar hazırlanır paralar paylaşılır ve sonrasında bu eylemleri haklı gösterecek biriki gariban vurulur seyret sen ondan sonra gümbürtüyü.ve daha sonrası toplu cenaze törenlerinde şu ölümsüzdür bu kahramandır herşey hazır.yok ekonomik kriz çıkmış yok milletin malı yagmalanmış önemli mi.bu çocukları bu bedbahtlıktan kurtarmak hepimizin görevi tüm muhtarlar toplanıp bu ihtimallere açık yerler tesbit edilip o çocukları bu olaylardan nemalanan hainlerden kurtarmamız gerekiyor.

14
4
yanıtYanıtla
SÖMÜRÜCÜLER:

SÖZDE İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU IKI YUZLULER.INGILTEREDE OLANLARI DA BILIYORUZ

2
1
yanıtYanıtla
kaann ç:

KERBELAYI DA SÜNNİ TÜRKLER YAPTI!sizi gidi sünni Türk katiller sizi!Aarkadaşla yeter artık alevi vatandaşlarımızın Ajitasyondan ve kandan beslenmeleri.Ya olay hakında yeterli bilgileri yok dedelerinden nilerinden duydukları saçma sapan bilgilerle müslümanlara saldırıyorlar.Yok efendim k.maraşta kestiler,yok efendim sivasta yaktılar,yok efendim kerbelada öldürdüler yopk efendim y.sultan selim öldürdü.olayın aslını bir araştırın bakalım nasıl olmuş?kerbela 680 yılında olmuş müslüman birliği kesin olarak üçe ayırmış.Bu olay bütün vicdanı olan müslümanları derinden üzmüştür.Ama daha müslüman olamayan türklerin bunda suçu ne?Peki kendini komunistlikle özdeşleşmiş bazı terör grupların maraşta terör oluşturup,halkı isveçten gelen ağır makinelerle öldürmesi suç değil mi?eee ondan sonra maraş olayları olacaktır.Neyse orda bir vatandaşımız daha öldü ismi bile belli değil,birde silahla polis vurdular neden bunlardan söz etmiyorsunuz alevi veya komunist olmadığı için mi?

0
2
yanıtYanıtla
rana:

medyadan duydukların canlı canlı olmalı gördüğünüze inanın dostlar.duyduğunuza değil.neden oturma eylemi yapıyorlar ki.sanki memleketten eskisi gibi kovan mı var.düşünün yapmayın amaç hizmetse iktidarlar neden fitne sokuyor düşününnn...

2
0
yanıtYanıtla
İNGİLİZ CASUSLUĞU:

İNGİLİZLER KADAR SİYASETÇİ YOKTUR DENİLİR. NE KADAR DOĞRU GÖRÜN. ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR...KANMAYIN MİLLET OYUN OYNANIYOR.

1
0
yanıtYanıtla
objektifziyadar-ihayat@hotmail.com:

En yakın tarih Irak a bakın siz orda yok olan insanlarla ilgili ne kadar yorum yaptınız siz işinize bakın burnunuzu sokmayın

0
0
yanıtYanıtla
anzavur35cerkez.1982@hotmail.com:

Uydurma uydurma yazıp Türkiye karistirmak işiniz gücünüz. Ingiliz pres gördük dürbünü silahı almış oradaki sucu günahı olmaya insa ları öldüruyor kendi egosu tamin yapiyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title