Haberler

Türk Kızılayı, Libya'daki selzedelere yardım çalışmalarına devam ediyor

Güncelleme:

Libya'nın Derne şehrini etkileyen sel felaketinin ardından Türk Kızılayı, bölgeye ulaşarak selzedelerin ihtiyaçlarını belirliyor ve acil yardım paketlerini ulaştırıyor. Ayrıca mobil beslenme aracıyla sıcak yemek hizmeti sağlayarak beslenme ihtiyacına çözüm oluyor. Türk Kızılayı, şimdiye kadar 150 tonu aşkın insani yardım malzemesini bölgeye gönderdi.

Libya'nın Derne şehrini neredeyse yok eden selin ardından bölgeye ulaşarak yardım çalışmalarına katkı sunan Türk Kızılay'ı, selzede aileleri ziyaret ederek hem ihtiyaçlarını belirliyor hem de acil yardım paketlerini ulaştırıyor.

Sel felaketi yaşayan Libya'ya arama kurtarma ekipleriyle destek veren Türk Kızılay'ı, bölgeye ulaştırdığı mobil beslenme aracıyla da sıcak yemek hazırlayarak beslenme ihtiyacına çözüm oluyor. Selzedeler için uçak ve gemilerle milletin yardımlarını Libya'ya ulaştıran Türk Kızılay'ı, şimdiye kadar 150 tonu aşkın insani yardım malzemesini bölgeye gönderdi

Yaşadığı sel felaketi sonrası en büyük desteği Türkiye'den gören Libya'da bir yandan kayıpları arama çalışmaları devam ederken bir yandan da Türk Kızılay ekipleri tarafından selin açtığı tahribattan etkilenen selzedelere gıda gibi acil yardım malzemeleri ulaştırılıyor. Gıda kolileri, hijyen setleri, giyim malzemeleri, maskeler, el fenerleri, iletişim cihazları, barınma, mum, pil, powerbank, el feneri, ceset torbasını gibi malzemeleri bölgeye ulaştıran Türk Kızılay'ı, selin olduğu ilk andan bu yana bölgede çalışmalarını sürdüren ekiplerin de beslenme ihtiyacını gideriyor. Türk Kızılay'ı, mobil beslenme araçlarıyla selzedelere sıcak yemek hizmeti verirken tam donanımlı mobil iletişim aracındaki uydu haberleşme sistemiyle de ekiplere kesintisiz iletişim sağlıyor.

Selzedeler için uçak ve gemilerle milletin yardımlarını Libya'ya ulaştıran Türk Kızılay'ı, şimdiye kadar 150 tonu aşkın insani yardım malzemesini bölgeye gönderdi. "Zor Gününde Libya İçin El Ele" sloganıyla Libya için yardım kampanyası da başlatan Türk Kızılay'ı, ayrıca sevk edilecek 5. gemide yer almak üzere içinde battaniyeler, gıda kolileri, hijyen setleri, konserve yiyecekler, uyku tulumları, jeneratörler, çeşitli giysiler ve bebek mamalarının bulunduğu 78 tonluk yardım malzemesi hazırladı. Libya Kızılayı ile koordineli olarak selzedelere yardım eden Türk Kızılay'ı, ekiplerin belirlemelerine doğrultusunda yardım çalışmalarına devam edecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Türk Kızılayı Derne Libya Dünya Haberler

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

YKS soruları sızdırıldı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy: Dezenformasyon içeren paylaşımlarla ilgili hukuki süreç başlatıldı

YKS soruları sızdırıldı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy: Dezenformasyon içeren paylaşımlarla ilgili hukuki süreç başlatıldı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Bakmadan Geçme

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? Aziz Yıldırım ve Ali Koç yüzde kaç oy aldı? (%) Fenerbahçe başkanlık seçimi sonucu! BAŞKAN KİM OLDU? İşte sandık sonuçları Aziz Yıldırım kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım'ın oy sayısı kaç? Ali Koç kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Ali Koç'un oy sayısı kaç? Fenerbahçe başkanlık seçiminde kaç oy kullanıldı? Kullanılan oy sayısı! 9-10 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! 10 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Haziran burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 9 Haziran günün maçları nereden izlenir?
Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title