Haberler

Türk Büyükelçi "Lahana Kralı" Seçildi

T.C. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, "Oldenburg Kara Lahana Kralı" unvanına layık görüldü.

T.C. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, "Oldenburg Kara Lahana Kralı" unvanına layık görüldü.

Deutsche Welle'ye göre, söz konusu unvan, 1956 yılından bu yana devam eden gelenek kapsamında her yıl siyaset, ekonomi ve kültür dünyasından tanınmış bir isme veriliyor. Karslıoğlu ile birlikte ilk kez yabancı bir devletin büyükelçisi "Oldenburg Kara Lahana Kralı" seçilmiş oldu.

DW, bu konudaki haberinde Karslıoğlu'nun "Krallık" unvanını pazartesi akşamı Berlin'de Aşağı Saksonya Eyaleti Temsilciliği'nde düzenlenen törenle Hrıstiyan Demokrat Birlik Partili selefi Başbakanlık Dairesi'nden Sorumlu Devlet Bakanı Peter Altmaier'den devraldığına dikkat çektikten sonra şöyle devam ediyor:

"Özellikle Almanya'nın kuzey bölgelerinde köklü bir geleneğe sahip olan kara lahana yemeğinin içinde kara lahananın yanı sıra, bol miktarda domuz etinden yağ ve sosis çeşitleri de bulunuyor. Karslıoğlu'nun Müslüman olduğunu göz önünde bulunduran aşçılar bu yıl orijinal yemeğin yanında domuz eti yerine tavuk etli ve vejetaryen çeşitlerini de hazırladılar."

DW, "Unvana layık görülen ünlü isimler arasında Başbakan Angela Merkel ve eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff da bulunuyor. Kral ya da Kraliçe'nin, bir yıllık görev süresi içinde kentin çıkarlarını koruması, ayrıca en az bir kez kenti ziyaret etmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Hüseyin Avni Karslıoğlu Deutsche Welle Oldenburg Berlin Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title