Haberler

Tecavüz Mağduru Kadına 'Arpa Tanesi Testi'

Güncelleme:

Hindistan'da aylar boyu toplu tecavüze uğrayan kadın, 'arınmak üzere' arpa tanesi testinden geçecek.

Hindistan'da geçen Temmuz ayında kaçırılan ve toplu tecavüze uğrayan bir kadının "arındırılması" için arpa tanesi testinden geçmesine karar verildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, olay şu şekilde gelişti:

23 yaşındaki genç kadın , geçen Temmuz ayında kaçırıldığında kocası ve iki çocuğuyla Surat'ta yaşıyordu. 8 ay boyunca beşten fazla adam tarafından toplu tecavüze uğradı. Şu anda hamile ve kürtaj talebi, hamileliği ilerlediği için Gujarat Yüksek Mahkemesi tarafından geri çevrilmiş durumda.

"ÇOCUĞU DOĞURURSA KİMSE ONUNLA EVLENMEZ"

Gujarat'ın Ranpur Taluka kentinin Devaliya köyünde iki odalı evinde tüm vaktini çocuklarıyla geçiriyor. Kayınvalidesi ve kayınpederi onu evlerine almayı reddetmişler. Eşi de bunun üzerine annesini ve babasını terk ederek eşinin yanına yerleşmiş. Genç kadının kendi ailesi dönmesini memnunlukla karşılamış, ama karnında taşıdığı bebeğin sorun yaratacağından korkuyor.

"Benim henüz evlenmemiş iki çocuğum daha var" diyor annesi: "Bu çocuğu doğurursa onlarla kimse evlenmez. 14 yaşındaki oğlum da toplumdan dışlanır. Yapılacak tek şey arpa tanesi testinden geçip arınması, ondan sonra toplumumuz ne derse o olur."

"TEK Mİ ÇİFT Mİ"

Bu, sadece Gujarat'taki Devipujak toplumunda uygulanan bir test. Devipujak toplumu katı bir kast ve dini sisteme bağlı, tecavüz ya da eşe ihanet gibi konularda kendi mahkemeleri var. Bu mahkemelerin Hindistan yetkilileri tarafından onaylandığı ya da kınandığına dair bir bilgi yok. Ancak hiçbir zaman bu konu polis tarafından soruşturulmamış. Doğaüstü güçlere, sihir ve büyüye dayalı arpa tanesi testi, polisten de mahkemelerden de eski.

Buna göre testi yapacak olan rahip, torbadan bir avuç arpa tanesi alıp, karşısındaki kadına 'tek mi, çift mi' diye sayısını soruyor. Kadın bunu bilemezse, söylediklerinin yalan olduğuna hükmediliyor. Daha sonra başının üzerine 10 kilogram ağırlığında bir taş konularak bu sorgulama devam ediyor. Rahip kadının doğru söylediğine hükmedene kadar başındaki taşı düşürmemesi gerekiyor.

SADECE KADINLARA UYGULANIYOR

Arpa testi ile 'arındırılma' bazen aylarca sürüyor. Ama bir kez arındığı kabul edilirse, kimse testten geçen kişiyi ya da ailesini dışlayamıyor. İnandıkları tanrıçanın gerçeği ortaya çıkaracağını düşünüyorlar. Bu testten geçmesine karar verilen genç kadının aile dostlarından Sardarsinh Mori, böyle testlerin sadece kadınlara uygulandığını söyledi.

"Bir koca, eşinden şüphelenir veya evlenmemiş bir kız bir ilişkisi olmakla suçlanırsa hatalarından arındırılmaları için böyle arındırma testleri uygulanıyor. Erkeklerin yalan söylediğinden kuşkulanılırsa, toplum mahkemeleri bunu tespit etmeye çalışıyor ama arındırma sürecinden geçmeleri gerekmiyor" diyor Mori.

"TANRIÇA SÖYLER"

Eşi, kadını destekliyor. "İki çocuğum var. Bir daha evlenemem" diye konuşuyor. Genç kadın ise, her şeye rağmen "bir parçam bu bebeği dünyaya getirmek istiyor" diyor, ancak hem onun hem de bebeğin kaderi arındırma işlemlerine katılacak 100-200 kişinin elinde. "Suçluysam, Tanrıça onlara söyler" diyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Gujarat Dünya Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500

Yorumlar (19)

Ampul beyinli koyunMobil-IOS:

AKP zihniyeti iste. Büyücüler ve yalan dolan

4
34
yanıtYanıtla
metropollmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

pekekelerin %69 luk kisminin travesti ve gaylardan olustuguju biliyormuydunuz ???

17
12
yanıtYanıtla
tj:

inğilizler milyonlarca hindistanlının kanını sömürdü o da yetmedi öyle bir duruma getirdi ki dünyada ne kadar saçma sapan şey var ise orada oluyor. öküze tapmalar, sıçana tapmalar, yılan veya köpek ile evlenmeler, yedi sekiz kardeşin aynı kadın ile evlenmesi . . . uzar gider. Allah''ım sen bizi fitnelerden koru

26
2
yanıtYanıtla
Can:

cehalet her yerde cehalet bizde de bunun farklı versiyonları var

24
3
yanıtYanıtla
esra:

burdada gerdek gecesi damadın anası kanlı çarşafa bakıyormuş ne aşağlama ama saki adam ne olduğunu bilmiyorda anası tescilliiyor tövbe tövbe

24
1
yanıtYanıtla
Mehdi:

Bu kadar olur. . . Şeytan boşuna dememiş benim bile akıl edemediklerimi akıl ediyo insanlar. . .

22
0
yanıtYanıtla
PESSIMIST:

Kuranda gecen islamiyet öncesi cahilligi merak edenler hindistana baksin aynisi, kiz cocuklari olursa öldürürler ondan kadin nüfusu azdir, birak geceyi gündüz yalniz kadin olarak sokaklarda gezmeyi unutun bombayda bile heran hersey olabilir, birde hindistan, pakistan ve avusturalya(yerlileri aburjinler)kara parcalari afrikadan sudanin güneyinden kopmus parcalar yani evrimlerini tamamlamamis tam insan olamamis ic güdüleriyle hareket eden yari hayvandirlar, hintli taksici bana bizde 500 din var dedi

14
5
yanıtYanıtla
can:

biraz düşünürsek türkiyeden çokta farklı bi ülke değil.

10
7
yanıtYanıtla
peramobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sanki türkiyede ithamlari farklı 13 yaşında kıza 25 kişi tecavüz ediyor kızın kendi isteği diye serbest kalıyorlar zihniyet meselesi ... Hz . Ömer olacaktı adalet sasarmiydi

14
2
yanıtYanıtla
gülcan:

hindistanın neyi doğru ki bunuda doğru yollardan halletsin . . . hiç şaşırmadım

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title