Haberler

Tayvan ziyaretiyle büyük kriz yaratan Pelosi şimdi de Ermenistan'a gidiyor! "Hedefinde Türkiye var" iddiası

Güncelleme:

Geçtiğimiz aylarda Tayvan'a yaptığı ziyaretle ABD ile Çin arasında büyük bir krizin yaşanmasına neden olan ABD Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi şimdi de Ermenistan'a gidecek. Ziyaretin Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmaların alevlendiği bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekerken, Pelosi'nin bu ziyaretle Azerbaycan'a destek veren Türkiye'ye mesaj vermek istediği yorumları yapıldı.

Tayvan ziyaretiyle Çin'in büyük tepkisini çeken ve bölgede krize yol açan ABD Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi'nin şimdi de Ermenistan'ı ziyaret edeceği iddia edildi.

PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞECEK

Pelosi, bu hafta Azerbaycan'la şiddetli çatışmalar yaşayan Ermenistan'a gidecek. Konuyla ilişkili kaynaklar, Pelosi'nin Demokrat Partili Senatör Jackie Speier'la beraber bu hafta sonu Ermenistan'a destek amacıyla bu ülkeyi ziyaret edeceğini ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la görüşeceğini aktardı.

ZAMANLAMA BİR HAYLİ DİKKAT ÇEKİCİ

Ziyaretin, 2020'de Dağlık Karabağ'da savaşan Azerbaycan-Ermenistan hattında çatışmaların patlak verdiği bir döneme denk gelmesi dikkat çekiyor.

ERMENİ LOBİSİ ABD'DEN DESTEK İSTEMİŞTİ

Ermenistan, dün Azerbaycan ile yeni çatışmaların ardından ateşkes ilan edildiğini duyururken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı 71 Azeri askerin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ermenistan Başbakanı Paşinyan ise önceki gün 105 Ermeni askerinin öldüğünü söylemişti. Son gerilim, iki ülke arasında 2020 yılından bu yana görülen en şiddetli çatışma oldu ve yeni savaş endişelerine yol açtı.

"ERMENİSTAN UKRAYNA'YLA AYNI İLGİYİ GÖRMÜYOR"

Sözcü'de yer alan habere göre ABD'de güçlü olan Ermeni lobisi, bu hafta ABD yönetimine Ermenistan'a destek verme çağrısı yapmıştı. Amerikan Ermeni Topluluğu Başkanı Anthony Barsamian, Azerbaycan'ın son çatışmada uluslararası hukuku ihlal ettiğini öne sürerek "Ermenistan Ukrayna'yla aynı ilgiyi görmüyor" dedi.

GÜVENLİK NEDENİYLE AÇIKLAMA YAPILMADI

Almanya'daki G7 toplantısına katılan Pelosi, Ermeni kökenli ABD'li Senatör Speier'la Erivan'a uçacak. Pelosi'nin sözcüsü Drew Hammill, güvenlik protokolü nedeniyle ziyarete ilişkin açıklama yapamayacağını belirtti.

TAYVAN ZİYARETİ BÜYÜK KRİZ ÇIKARMIŞTI

ABD yönetiminin üç numaralı ismi olan Pelosi'nin geçen ayki Tayvan ziyareti, Çin ve ABD arasında büyük kriz çıkarmıştı. Çin, kendi parçası olarak gördüğü Tayvan çevresinde günler süren tatbikatlar düzenlemiş ve ABD'yi sert şekilde eleştirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Nancy Pelosi Ermenistan Azerbaycan Dünya Güncel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500

Yorumlar (9)

Ali KARA :

Cuma duası; Allah belanı versin ABD, Allah belanı versin Ermenistan, Allah belanı versin Yunanistan, Allah belanı versin Fransa, tez zamanda yıkılışınızı görürüz inşallah.

80
9
yanıtYanıtla
oguz:

anlıyoruzda işimize gelmiyor bu amerika ve avrupadan bize dost olmaz dostum diyenler düşünsün

50
7
yanıtYanıtla
Demir Acer :

belki iran cagirmistir bu kariyi nede olsa iran ermeni dostu Turk dusmani

36
3
yanıtYanıtla
İlker Akyol:

BM ve AGIT karaları ile kınanan ermeni işgal ve zulmünü desteklemek için giderdir. BM ve AGIT karaları gözlerinin içine sokula sokula siyasi olarak gerekli cevaplar verilir.

35
4
yanıtYanıtla
muhsin erener:

amaç rusya ile türkiyenin arasını açmak

21
2
yanıtYanıtla
Alparslan Çapa:

Demokrasi getiricekmis bak sen hele ulan biz sizin esir aldigimiz yarali askerlero bile tedavi edip en iyi sekilde misafir ediyoruz tabikide hedefiniz turkiye batida yunan dogda ermeni pkk ama hala akillanmiyorlar azerbeycqn ermenistani komple alicqk bizde yunanlari

19
2
yanıtYanıtla
Demir Acer :

gitsin bakalim))))

14
4
yanıtYanıtla
CUMA İNAN:

Gez anam gez yakında seni tabutla gezdirecekler ecnebi hatta sağken bir dünya turu yap kim seni tiye alacaksa

8
4
yanıtYanıtla
tolga yurtsever:

Hapı yutabiliriz. Rusya Ambargoyu kaldırma ve Türkiyede seçimler konusunda tarafısz olma şartıyla amerikaya satabileceği konuşuluyormuş . Şimdi NAPÇAZ: Azarbeycanın da Rusya hazır zayıflamışken Batıya gaz satma konusunda Amerika Batı ittifakı yolunu tuttuğunu söyleniyor.

3
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title