Haberler

Tacikistan Cumhurbaşkanı Putin'in gözlerine bakarak sitem etti! Salon bir anda buz kesti

Güncelleme:

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman Astana'da Rusya Devlet Başkanı Putin'in gözlerine bakarak, ''Vladimiroviç, Söyle bize daha ne yapalım? Sizin istemediğiniz birine selam mı verdik? Yoksa Rus okullarını mı kısıtladık? Rusya bizim ana stratejik ortağımız. Sadece saygı istiyoruz...Bize eski SSBC ülkeleri gibi davranma'' dedi. Putin bu söylemlerin karşısında bu kesti.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Orta Asya- Rusya Zirvesi'nde Putin ve Rahman'ın görüşmesinde gergin anlar yaşandı. Tacikistan Cumhurbaşkanı Putin'in gözlerine bakara isyan etti.

''GELENEK GÖRENEKLERE DİKKAT EDİLMEDİ''

Rahman sözlerinin başında, "Sovyetler Birliği'nin dağılmasına sizinle birlikte tanık olduk. Küçük cumhuriyetlere, küçük milletlere tıpkı şimdiki gibidikkat edilmediğini gördük. Gelenek ve görenekler dikkate alınmadı. Kalkınmaya destek verilmedi" dedi.

''SADECE SAYGI İSTİYORUZ''

Tacikistan Cumhurbaşkanı sözlerinin devamında sesinin tonunu artırarak, ''Vladimiroviç, Söyle bize daha ne yapalım? Sizin istemediğiniz birine selam mı verdik? Yoksa Rus okullarını mı kısıtladık? Rusya bizim ana stratejik ortağımız. Sadece saygı istiyoruz...Bize eski SSBC ülkeleri gibi davranma'' ifadelerini kullandı.

TOKOYEV MÜDAHALE ETTİ

Toplantının ev sahibi Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Tacik meslektaşının sözlerini keserek, konuşmasını sonuçlandırmasını istedi. Putin ise suratı buz kesmiş bir şekilde İmamali Rahman'ı dinledi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Tacikistan Astana Rusya Haberler

500

Yorumlar (5)

Özcan:

Arkadaşlar bunların ne dediklerini ciddiye almayın. Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan yöneticileri kayıtsız şartsız Rusya'nın gönüllü hizmetkârlarıdır. Onlar Rusya'nın sayesinde saltanatlarını sürdürüyorlar.

287
71
yanıtYanıtla
Ruslan Penjiyew:

Bu saydığın ülkeler hiç kimsenin hizmetkarı değildir bu ülkelerin hepsi ,,MÜSLÜMAN "ülkelerdir

yanıt10
yanıt11
Recep Koca:

Helal olsun sayın başkan imamali rahman

195
30
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bu çok doğru bir söylem ama Rusya'nın da şu anki hali sıkıntılı olduğu dönemde pek delikanlıca da olmamış ve zaman ne gösterir oda meçhul.

120
27
yanıtYanıtla
Ömer Mumin:

Bravo başkan zeminini buldun ve sözünü söyledin ??????

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title