Haberler

Son Dakika: Taliban, Cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı yaptı! İşte ilk görüntüler

Güncelleme:

Son dakika: Afganistan'da 31 kent merkezini ele geçiren Taliban'ın ilerleyişi sürüyor. Kabil'deki nüfus yoğunluğu nedeniyle hükümet güçlerinin kendiliğinden bölgeyi terk etmesini isteyen Taliban güçleri, ele geçirdikleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplantı yaparken görüntülendi. Taliban'ın önümüzdeki saatlerde de iktidar geçişi yapacağı belirtiliyor.

Taliban, ülke genelinde günlerdir süren çatışmalar sonucunda bugün Kabil'e girdi. Nüfus yoğunluğu nedeniyle Kabil'de çatışmak istemeyen Taliban güçleri, ele geçirdikleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplantı yaptı.

TALİBAN MİLİTANLARI GANİ'NİN MASASINDA

Ayrıca Taliban komutanları ülkeden kaçarak Tacikistan'a sığınan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin masasında otururken görüntülendi.

Son Dakika: Taliban, Cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı yaptı! İşte ilk görüntülerCumhurbaşkanı Eşref Gani'nin masası

HÜKÜMET GÜÇLERİ BİNALARI BOŞALTTI

Gergin ve meraklı bekleyişin sürdüğü Kabil'den kaçış başladı. Taliban güçlerinin kontrolü ele geçirmesinin ardından kentte kalmak istemeyen çok sayıda kişi, bölgeden kaçışın yollarını arıyor. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, hükümet güçlerinin başkent Kabil'den ayrılması nedeniyle kentin ve kamu binalarının kontrolünü almaya başladıklarını açıkladı. Mücahit, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, başkenti barışçıl şekilde devralmak istediklerini ve bu nedenle güç kullanmadıkları ancak hükümet güçlerinin bölgeden ayrılıp binaları boşalttığını belirtti.

Son Dakika: Taliban, Cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı yaptı! İşte ilk görüntülerTaliban yöneticileri, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüntülendi.

"SİVİLLERİN EVLERİNE GİRİLMEYECEK"

Bunun üzerine olası hırsızlık olaylarının da önlenmesi için merkezde ve kamu binalarında kontrolü almaya başladıklarını kaydeden Mücahit, "kentte güvenliği sağlayacakları" ifadesini de kullandı. Mücahit, Taliban'ın sivillerin evlerine girilmesine izin vermeyeceğini dile getirdi.

Son Dakika: Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Cumhurbaşkanlığı sarayını ele geçirdi

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Afganistan Haberler Son Dakika

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500

Yorumlar (9)

Hakan Arslan:

Züccaciye dükkanına girmiş fil gibi girdiler Ülkeye müllkeye.

20
1
yanıtYanıtla
Yuksek Egitimli :

hahahaha

yanıt3
yanıt6
Kemal Yavuz:

Ülkesi için savasmayip kaçmak nasıl bir insanlıktır. Oda yetmezmiş gibi benim vatanıma geliyor. Burada ne işiniz var.

7
1
yanıtYanıtla
Masal perest hanım :

Ya bizene elin afganlarindan sanki ülkemin derdi kendine yetmiyormus gibi. Yapmayin şu haberleri!! Avrupada yasiyorum tek bir tane haber var afganistanla ilgili oda talibanlarin baskenti ele gecirdikleri baska hicbisey yazmiyorlar. Siz boyle boyle milletimin psikolijisini bizdunuz

5
1
yanıtYanıtla
Tarık Tanyıldız:

Rusya girdi başarılı olamadı...abd girdi o da pes etti... şimdi sıra çin de...valla çin bi girerse kıyamete kadar çıkmaz. Çin üç günde üç milyon asker yığar oraya...talibanın t si bile kalmaz...

5
1
yanıtYanıtla
ahmet say:

soru şu bizim asker neden orda afgan halkı neden ülkemizde

4
1
yanıtYanıtla
Zambakcı :

büroda emmoğlusuyla poz veren ve muteahhit oldum sanan yapsatçı.

3
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

HAVA ALANI NE OLDU BILEN VARMI?

2
1
yanıtYanıtla
Abdul Jabbar:

Allahım bu nasıl bir görüntüdür böyle

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title