Haberler

Son dakika! Savaşın 47. gününde Ukrayna'ya ağır darbe! Avrupa'dan aldıkları S-300'ler yerle bir oldu

Güncelleme:

Son dakika! Rusya, Ukrayna'nın Dnipro kenti yakınlarında Avrupa tarafından tedarik edilen S-300 hava savunma sistemini imha etti. Hatırlanacağı üzere Slovakya Başbakanı Eduard Heger 8 Nisan'da yaptığı açıklamada Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi verdiklerini söylemişti. Rus birlikleri dün de Dnipro Havaalanı'nı füzelerle vurmuş ve yapıların tamamını yerle bir etmişti.

Rusya- Ukrayna savaşında 47. gün geride kaldı. Başkent Kiev'i işgal sürecinde başarısız olan ve rotasını Ukrayna'nın doğusuna çeviren Rusya ordusu saldırılarına hız kesmeden devam ederken bugün yapılan bir açıklama gündeme bomba gibi düştü.

DNİPRO DIŞINDA KONUŞLANIYORDU

Rusya, Dnipro kenti yakınlarında Avrupa'dan tedarik edilen S-300 hava savunma sisteminin imha edildiğini duyurdu. Dnipro'nun dışında konuşlanan S-300'lerin yerle bir edildiğini açıklayan yetkililer, Izyum kenti yakınlarında Ukrayna'ya ait iki adet SU-25 savaş uçağının da düşürüldüğünü aktardı.

Son dakika! Savaşın 47. gününde Ukrayna'ya ağır darbe! Avrupa'dan aldıkları S-300'ler yerle bir olduDnipro Havaalanı saldırı sonrası böyle görüntülendi.

"HAVAALANINDAN GERİYE BİR ŞEY KALMADI"

Askeri noktalar dışında sivil bölgeleri de hedef almayı sürdüren Rus birlikler dün de Dnipro Havaalanı'nı vurmuştu. Saldırı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Dnipro Bölge Valisi Valentyn Reznichenko, "Dnipro Havaalanı'na tekrarlayan bir saldırı gerçekleşti. Havaalanından geriye bir şey kalmadı. Havaalanı ve çevresindeki yapılar yerle bir edildi. Roketler uçmaya devam ediyor. Kurbanların sayısını belirlemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

SLOVAKYA UKRAYNA'YA S-300 VERDİ

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi verdiklerini bildirdi. "Slovakya'nın Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi verdiğini doğrulamak isterim." ifadesini kullanan Heger, "Ukrayna halkı hem ülkesinin egemenliğini hem de bizleri cesurca savunuyor. Rusya'nın saldırıları altında can kayıplarına karşı kayıtsız kalmamak ve yardımcı olmak bizim görevimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Moskova Dnipro Rusya Kiev Haberler Son Dakika

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500

Yorumlar (12)

Ali Demir :

Demek ki s300-400 Rusya’ya karşı hiçbir halta yaramıyor aksine Rusya seni radarına alıyor ve imha ediyor. NATO üyesi bir ülke acaba onları kime karşı kullanır

51
64
yanıtYanıtla
Kemal:

Daha kurulmamış haiınde vurmuşlar, depoda

yanıt52
yanıt10
Hakan:

Bakın buraya yazıyorum; Putin'in sonu bir felaket olacak.

31
63
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

Esat'a ne yapabildilerde Putin gibi güçlü bir Lider'in burnu kanasın sen evinde rahat uyuyamazsın.

yanıt12
yanıt3
Hakan Arslanoglu:

İki akraba savaşıyor. Güçlü olan Putin kazanacak. Topraklarına toprak katacak..

38
24
yanıtYanıtla
Ali Kılıç:

ruslarin yalan haberlerinden o slovakyanin yaptığı gönderecez açıklamasından 1 hafta önce zaten gönderilip kurulmuştu aptallarmi açık hedef olsun göstere göstere hedef yapsınlar

14
25
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

ABD S400 leri almamızı istemiyor çünkü biz onları Rusya ya değil Batı ya karşı aldık. Rusya ya ve diğer ülkelere karşı kendi hava savunma sistemimizi geliştiriyoruz.

27
9
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

Putin Biden Zelenski Üzerinden büyük bir tiyatro dönüyor. olan masum halka oluyor.

32
4
yanıtYanıtla
Onur Tuna:

Olacağı buydu. Gizlilik diye bir şey var. Aldığınız silahları televizyonda ifşa ederseniz onlarda yerini tespit edip böyle vurur. Bir dahaki sefere gizli davranmayı öğrenmeliler.

24
3
yanıtYanıtla
ERKAN :

demek ki s300 bi işe yaramıyor.

21
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title