Haberler

Rusya, geliştirdiği koronavirüs aşısını önümüzdeki hafta 40 bin kişiye uygulayacak

Güncelleme:

Rusya'nın yeni tip koronavirüse karşı geliştirdiği "Sputnik V" adlı aşısının önümüzdeki haftadan itibaren 40 bin kişiye uygulanacağı açıklandı.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriev Rus basınına yaptığı açıklamada Rusya'nın yeni tip koronavirüse karşı geliştirdiği "Sputnik V" adlı aşının önümüzdeki hafta 40 bin kişiye uygulanacağını duyurdu.

Aşı uygulanan kişiler üzerinde gözlem yapacaklarını belirten Dmitriev, "Önümüzdeki hafta 40 bin kişiye aşının uygulanmasından sonra gözlemlere başlanacak. Aşının uygulanmasından sonraki klinik çalışmalar uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleşecek. Aşının uygulanması sonrası aşının etkileri, pozitif etkileri ve yan etkileri gözlemlenecek. Bu çalışmaların tümü kontrollü bir şekilde gerçekleşecek" dedi.

"AŞININ UYGULANMASINDA KISITLAMA YOK"

Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Denis Logunov ise internet üzerinden aşı ile ilgili son bilgileri aktararak, "Şu ana kadar aşı 18 ile 60 yaş arasındaki gönüllülere uygulandı. Bu aşamada aşının hiçbir yan etkisi gözlemlenmedi. Aşı öncelikle virüs görülmeyen kişiler için geliştirildi fakat virüse yakalanan kişilere de uygulanabilir" ifadelerini kullandı. Logunov, "Hastalarda yapılan testlerde antikorların kaybolduğunu ve kişide bağışıklılığın güçlendiğini gözlemledik. Aşının büyük oranda olumlu etkisinin görüldüğünden aşı uygulanacak kişilerde herhangi bir kısıtlama görmüyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kirill Dmitriev Rusya Dünya Güncel Haberler

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Bakmadan Geçme

11 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 11 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 11 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi Kadıoğlu hangi takımda oynuyor? Ferdi Kadıoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Türkiye'nin EURO 2024 ilk maçı ne zaman? Milli takımımız ilk maçını ne zaman, kimle oynayacak? Mert Müldür hangi takımda oynuyor? Mert Müldür hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Uğurcan Çakır hangi takımda oynuyor? Uğurcan Çakır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Altay Bayındır hangi takımda oynuyor? Altay Bayındır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Mert Günok hangi takımda oynuyor? Mert Günok hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Digitürk TRT Spor hangi kanalda 2024? Polonya Türkiye maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Polonya Türkiye maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Polonya Türkiye maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Polonya Türkiye maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Arda Güler neden yok? Polonya Türkiye milli maçta Arda Güler neden yok, sakat mı? EURO 2024 Arda Güler milli takımda mı? Basketbol şampiyonluk play off serisi kaç maç? #127936
BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

500

Yorumlar (9)

Burakcaneser:

Bizdede 40 bin prop tvlerde showmen oldu.

5
1
yanıtYanıtla
ebru:

ya bide müslümanlar bulsa dişimi kırıcam, bizde sorun mu var acaba

3
0
yanıtYanıtla
mrt:

ebru bizim işimiz kiliseleri camiye çevirmek böyle saçma işlerle uğraşmıyoruz ayasofya da dua ile olur bu işler aşı maşı hikaye

yanıt0
yanıt0
mrt:

ebdu bizim işimiz kiliseleri camiye çevirmek dua ile olur bu işler yoksa aşı maşı hikaye

yanıt1
yanıt0
Mrt öpe:

Türkülerin işi heykel yapmak yap heykel yakalanma koronavirüs e

yanıt0
yanıt1
Dadaş:

Bu aşı fos çıkar yakında..

2
0
yanıtYanıtla
REALİST:

aşı enfektesinden birkaç gün sonara şu haber düşer medyaya rusyada koronadan lenlerin sayısı bir anda pik yaptı rekor seviyeye ulaştı

1
1
yanıtYanıtla
bizde durum farklı:

en azından bi uğraş var. ya biz?

yanıt1
yanıt0
Güzel:

Ilk defa insanlık adına Ruslar kıyım yapmıyor silah sevkiyatı hariç 400 ton

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title