Haberler

Pfizer yetkilisinden dünyayı ayağa kaldıracak itiraf: Koronavirüs aşıları yeterince test edilmeden piyasaya sürüldü

Güncelleme:

Koronavirüs salgını dünya üzerinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olurken, mRNA aşılarının güvenliği de uzun süredir tartışma konusuydu. Konuyla ilgili olarak Pfizer'dan gündeme bomba gibi düşen bir itiraf geldi. Avrupa Parlamentosu'nda ilaç firmalarıyla yapılan bir oturuma katılan Pfizer yetkilisi, koronavirüs aşısının yeterince test edilmeden piyasaya sürüldüğünü söyledi.

Pfizer şirketi Kovid-19 salgını döneminde, Biontech şirketiyle birlikte virüse karşı mRNA aşısı geliştirerek aşılar sayesinde 2021'den bu yana 45 milyar dolardan fazla ciro elde etti. Bu cironun en az 10 milyar doları ise kayıtlara kâr olarak geçti.

PFIZER YETKİLİSİNİN İTİRAFI OTURUMA DAMGA VURDU

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) bugün Avrupa'da faaliyet gösteren birçok ilaç şirketinin CEO'su ve yetkilisinin de katılımıyla ilaç şirketleri oturumları yapıldı. İlaç şirketleri Avrupa Parlamentosu milletvekilleri tarafından sorgulanırken oturuma katılan Pfizer yetkililerinden birinin koronavirüs aşılarıyla ilgili itirafı ise gündeme adeta damga vurdu.

"AŞILAR HERHANGİ BİR TESTE TABİ TUTULMADAN PİYASAYA SÜRÜLDÜ"

Pfizer'ın yetkilisi, Pfizer-Biontech mRNA kovid aşılarının, koronavirüs bulaşmasına ilişkin testlere tabi tutulmadan piyasaya sürüldüğünü itiraf etti.

"ÇOK NET BİR CEVAP TALEP EDİYORUM: EVET YA DA HAYIR"

Hollandalı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Rob Roos, Pfizer yetkilisine "Pfizer'ın kovid aşısı piyasaya sürülmeden önce, hastalığın yayılmasını engelleyip engellemediği test edildi mi? Eğer test edildiyse, verileri komisyonumuzla paylaşmanız mümkün mü? sorusunu sordu. Hollandalı vekil "Ve çok net bir cevap talep ediyorum: evet ya da hayır. Teşekkürler" diyerek kritik soruya net bir cevap istedi.

"PİYASANIN NASIL İŞLEDİĞİNİZ ÖĞRENMEMİZ GEREKİYORDU"

Kritik soruya herkesi şoke eden bir itirafta bulunarak cevap veren Pfizer yetkilisi, testlerin yapılmadığını söyledi; "Aşılar piyasaya sürülmeden önce bulaşmayı engelleyip engellemediğini biliyor muyduk? Hayır. Bilim hızında hareket edip piyasanın nasıl işlediğini öğrenmemiz gerekiyordu."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Koronavirüs Pfizer Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

virtueslife:

biliyorduk zaten şaşılcak haber değil ki. Bu kadar kısa sürece aşı mı çıkar testleri uygulamaları en az bir aşının beş yıl süresi var.

340
19
yanıtYanıtla
Kaan Korkmaz:

Aşı olmadığım için bu haber beni ilgilendirmiyor dikkat ettiniz mi bilmiyorum bu aşıdan sonra kalp krizinden ölenlerin sayısı çoğaldı.

199
23
yanıtYanıtla
Garibin Biri:

Tüm dünya ya ne olduğu belli olmayan sıvıları aşı diye yutturdunuz ya bravo. İleriki yıllarda Corona ile ilgili daha çok itiraflar gelecek. Malı götüren götürdü.

196
7
yanıtYanıtla
emel emel:

biz dillendiriyorduk , cahil yaftasını yedik... deney aşamalarını göz alınca şu kadar yıl gerekli dedik... bir iki medyadaki maymum kendileri çok bilmiş olduklarından isyan ediyorlardı... hükümetde illah aşı olun dedide , dedi

181
13
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Vicdan azabı çekmek çok zor itiraflar gelmeye başladı. Hadi rahatlamak için mikrobun nasıl çıkıp yayıldığı ve aşının esas amacı neydi? Bu konuda da bakalım ne zaman günah çıkaracaksınız.

184
5
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

vay be aşı olmayı reddettiğim için vebalı muhamelesi gördüğüm zamanlar geldi aklıma.

104
10
yanıtYanıtla
metheone :

Çalıştığım devlet dairesinin kapısından girebilmek için haftanın 2 günü sabahın köründe PCR kuyruklarında beklediğim günler geldi aklıma...Neden? Ruhsatsız bir ilacı reddettim diye!

88
10
yanıtYanıtla
HATİCE TANYILDIZ:

amaaannn öyle de ölcez böyle de. zaten ellerinde kuklayız....bi şekilde istediklerini yapıyorlar zaten. bende çok direndim aşı olmamak için ama en son coronaya yakalandım ve çok kötü geçti.. atlatır atlatmaz da aşımı oldum. 3 doz oldum 4 . yü de her an olabilirim.

17
80
yanıtYanıtla
ANZER ARICILIK:

Çok bilmiş aşı taraftarları bu açıklama için acaba ne diyecek. Ve dahası sağlıkçıların çoğunluğu da aşı olmadı. Bu da işin en püf noktası

73
15
yanıtYanıtla
Ramazotti Xxx:

Muhalefeti hatırlayanlar nerde aşı diye diye milleti kurban seçtiler..milleti korkutup ne olduğu belli olmayan aşı vurdurdular

54
14
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title