Haberler
BBC

3. doz aşıya ABD ve Avrupa'dan itiraz: Bu aşamada gerek yok

Güncelleme:

Pfizer-BioNTech'in ABD ve Avrupa'da üçüncü doz takviye aşısının yapılabilmesi için izin başvurusunda bulunacağını açıklamasının ardından Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA ile Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC bu aşamada üçüncü doza gerek olmadığını açıkladı. Avrupa İlaç Ajansı EMA da şu anki aşı rejiminin yeterli olduğuna inandıklarını vurguladı.

ABD ilaç firması Pfizer'ın Alman ortağı BioNTech ile ürettiği yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısının üçüncü doz uygulaması için ABD Gıda ve İlaç Dairesine ( Fda ) başvuru yapacağı belirtildi.

Başvuru sonrası yapılan açıklamada İsrail Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, aşılama sonrasındaki altı ay içinde aşının bulaşmayı ve semptomatik hastalığı önlemedeki etkinliğinin azaldığı, ancak ağır hastalığı önlemedeki etkinliğinin hala yüksek olduğu belirtildi.

"6 İLA 12 AY SONRA ÜÇÜNCÜ DOZA İHTİYAÇ VAR"

Şirketin açıklamasında "Bu veriler şirketin 3. faz çalışmalarının analiziyle de uyumlu. Bu nedenle elimizdeki tüm verileri temel alarak iki doz aşılamadan 6 ila 12 ay sonra üçüncü bir dozun gerektiğine inanmaya devam ediyoruz" denildi.

PFİZER YETKİLİSİ: AŞIDAN 6 AY SONRA ENFEKTE OLMA RİSKİ VAR

Pfizer'ın baş bilim görevlisi Mikael Dolsten de, İsrail'de aşının etkinliğinde görülen azalmanın büyük ölçüde Ocak ve Şubat aylarında aşılanan kişilerdeki enfeksiyonlardan kaynaklandığını söyledi.

İsrail Sağlık Bakanlığı, Haziran ayında aşının hem bulaşı hem de belirti gösteren hastalığı önlemedeki etkinliğinin yüzde 64'e düştüğünü açıklamıştı. Dolsten da verdiği röportajda "Pfizer aşısı Delta varyantına karşı hayli etkili. Ancak altı ay sonra, antikorların etkisi azalırken, yeniden enfekte olma riski var" dedi. Pfizer yetkilisi ayrıca verilerin gelecek ay Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi Fda'e sunulacağını vurguladı.

Pfizer henüz İsrail'den alınan verilerin tamamını yayımlamadı ama Dolsten yakında yayımlanacağını belirtti ve "Küçük bir veri seti. Ancak Delta'nın gördüğümüz en bulaşıcı varyant olması nedeniyle bulaşlara ve orta şiddette hastalıklara neden olabilir" dedi.

ABD VE AB'DEN 3. DOZA İTİRAZ VAR

Ancak FDA ve Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) yayımladıkları ortak açıklamada, iki doz aşı olan Amerikalıların bu aşamada takviye doza ihtiyaçları olmadığını bildirdi. Avrupa İlaç Ajansı EMA da, şu anda ikiden fazla doz gerekip gerekmediğini belirlemek için çok erken olduğunu ve mevcut aşı rejiminin yeterli olduğuna inandıklarını kaydetti.

BBC

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Pfizer FDA Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title