Haberler

Otistik anne Fern Foster, 6 aylık bebeğinin evlatlık verileceğini öğrendikten birkaç saat sonra yaşamına son verdi

Güncelleme:

22 yaşındaki otistik anne Fern Foster, bebeğinin evlatlık verilebileceğini öğrendikten birkaç saat sonra hayatına son verdi. Fern, 15 yaşında otizm teşhisi almış ve hamileliği süresince Buckinghamshire Çocuk Hizmetleri tarafından izlenmişti. 2020 Temmuz'unda, bebeğinin evlatlık verilebileceği haberi sonrası evinde ölü bulundu. Otopsi raporu, haberin iletiliş şeklinin Fern'in intihar kararında tetikleyici olduğunu belirtti.

İngiltere'de otistik bir anne, altı aylık bebeğinin evlatlık verilebileceğini öğrendikten sadece birkaç saat sonra hayatına son verdi. 22 yaşındaki Fern Foster, partnerinin avukatından aldığı haberin ardından ölü bulundu. Bebeği doğumundan bir ay sonra koruyucu aileye verilmişti.

Fern 15 yaşında otizm teşhisi konmuştu ve zaman zaman başa çıkma yöntemi olarak kendine zarar veriyordu. Ancak 2019'da hamile kaldığında riskli davranışlarına son verdi. Hamileliği boyunca Buckinghamshire Çocuk Hizmetleri tarafından izlendi ve çocuğu kendisinden alındı. Crispin Butler adlı kıdemli yetkili, Fern'in yeterli bağımsız savunucu desteği olmadan bu kararı aldığını belirtti.

Fern'in İngilizce öğretmeni olma hayali vardı ve sık sık geçici konaklama yerleri arasında geçiş yapıyordu. Ancak hayatının son aylarında annesi Dominique ve çocuğunun babası Max Newman tarafından desteklendi. 2020'nin Temmuz'unda, Max'in avukatından bebeğin evlatlık verilme ihtimalini öğrendiği e-postayı almasının ardından Fern evinde ölü bulundu. Olayın intihar olduğu kaydedildi.

Fern'in ölüm haberinin iletiliş biçimi, onun intihar kararında tetikleyici bir faktör olarak görüldü. Adli tıp uzmanı, Fern'in daha erken bir aşamada bağımsız bir kişiden yardım alması gerektiğini belirtti. Fern'in kız kardeşi Rowan, otistik annelerin özellikle desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Fern'e bir anne olarak destek olunması gerekirdi. Bu temel gereklilikler göz ardı edildi ve bu da Fern'i son noktaya itti," dedi.

Otistik anne Fern Foster, 6 aylık bebeğinin evlatlık verileceğini öğrendikten birkaç saat sonra yaşamına son verdi

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Birleşik Krallık Otopsi Çocuk Otizm 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title