Haberler

ABD Başkanı Barack Obama'dan IŞİD'e Çok Sert Yanıt

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı gazeteci James Foley'in infazının bütün dünyayı dehşete düşüren bir şiddet eylemi olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı gazeteci James Foley'in infazının bütün dünyayı dehşete düşüren bir şiddet eylemi olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Obama, IŞİD tarafından, ABD'li gazeteci James Foley'in boğazı kesilerek infaz edildiği görüntülerin yayınlanması sonrasında açıklamalarda bulundu. Örgütün, hem Şii hem Sünni Müslümanları, hem de Hristiyanları ve dini azınlıkları, genel itibariyle masum insanları korkakça şiddet eylemleriyle katlettiğini dile getiren Obama, IŞİD'in hiçbir din adına konuşmadığını belirterek, "Hiçbir inanç, inananlara masumları katletmeyi öğretmez. Hiçbir adil ilah, IŞİD'in dün yaptıklarını ve her gün yaptıkları şeyleri emretmez" dedi.

ABD'nin, kendi halkını korumak için yapması gereken şeyi yapmaya devam edeceğini ifade eden Obama, ülkesinin, bu yöndeki eylemlerinde ihtiyatlı ve amansız olacağını belirtti. Obama, Amerikan vatandaşlarının herhangi bir yerde zarar görmesi durumunda, adaletin yerini bulması için gerekeni yapacaklarını ve IŞİD'e karşı Irak hükümetiyle birlikte hareket etmeye devam edeceklerini kaydetti.

"Kanser" olarak nitelediği IŞİD'in, yayılmaması için yok edilmesi adına Ortadoğu'daki hükümetler ve halkların ortak bir çaba sarf etmesi ve örgütün sahip olduğu tahrip ideolojisinin açık bir şekilde reddedilmesi gerektiğini belirten ABD Başkanı Obama, "IŞİD gibi bir grubun 21. yüzyılda yeri olmadığına" işaret etti.

Obama konuşmasında ayrıca Foley'in vahşice öldürülmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü de dile getirerek, ailesine ve ABD halkına başsağlığı diledi. - MASSACHUSETTS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Barack Obama James Foley Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title