Haberler

NALAS'a Türk Başkan Seçildi

Güncelleme:

Kosova'nın başkenti Priştine'de 12 ayrı ülkenin yerel belediye başkanlarını bir araya getiren NALAS'ın genel başkanlığına Bursa'nın Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin seçildi.

Kosova'nın başkenti Priştine'de 12 ayrı ülkenin yerel belediye başkanlarını bir araya getiren Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı'nın (NALAS) genel başkanlığına Bursa'nın Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin seçildi.

Türkiye, Hırvatistan, Slovenya, Bosna-Hersek, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Makedonya, Karadağ, Romanya, Moldova ve Bulgaristan'dan 9 bin 500 belediyenin oluşturduğu NALAS'ın 21 delegesi, oy birliğiyle yeni başkan olarak Keskin'i belirlerdi.

Başkanlık görevine seçildikten hemen sonra Özgen Keskin, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Keskin şunları söyledi:

"Bugünkü genel kurulun ardından NALAS'ın genel başkanlığına seçilmiş oldum. Bu dönemde başkan yardımcıları olarak Hırvatistan, Slovenya ve Arnavutluk temsil edecek. Üç başkan yardımcısı olacak. Biz iki senedir zaten 9 bin 500 belediyelik üye platformu olan NALAS'ın başkan vekilliğini yürütüyorduk. Deneyimlerimizin akabinde oy birliğiyle başkanlığa getirilmiş olduk. Bu dönem başkanlığının Türkiye'ye geçmiş olmasından son derece onur ve kıvanç duyuyorum."

Türkiye'yi her alanda en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade eden Keskin, "Bizim burada yeni temsil alanımız sadece Türkiye'yi temsil etmek değil. Aynı zamanda NALAS ağı içindeki bütün birlikleri ve belediyeleri temsil etmektir. 9 bin 500 belediyenin uygulama birlikteliklerinin, kültürel etkinliklerinin, paylaşımlarının sağlanması, iyi proje uygulamalarının paylaşımı ve özellikle de devletlerarası diyaloglarda NALAS bir lokomotif görevi görecektir. Çünkü uzaklardan devletleri idare etmek çok daha zor. Yerel yönetimler arasındaki birliktelikler devletlerin yaklaşımında lokomotif rolü üstlenmektedir" dedi.

Başkanlık döneminin Türkiye'ye geçtiği bu süreçte çok güzel birlikteliklerin sağlanacağını ifade eden Keskin, "Burası Güney-Doğu Avrupa Belediyeler Birliği olmasına karşın buraya büyük bir ilgi var. Kafkaslardan, Gürcistan'dan, Orta Aysa Cumhuriyetlerinden, hatta enteresandır ki Çin Belediyeler Birliğinden bile bize eğilim var. Geçtiğimiz Strazburg toplantısında Çin NALAS'a katılmak istediğini bildirmişti. Delegasyonumuz da bu konuya sıcak bakıyor. Demek ki NALAS giderek Güney Doğu Avrupa Belediyeler Birliği olmaktan öte uluslararası bir kuruluş haline gelecektir. Bir barış, bir huzur ve iş birliği uygulama birliklerinin sağlanacağı önemli bir platform olarak burada görev almaktan, bu dönemde başkanlık yapmaktan ülkem adına kıvanç duyuyorum" diye konuştu.

Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı'nın (NALAS) genel kurulunun iki gün süren çalışmaları sırasında 12 ülke belediye başkanları ve çok sayıda üst düzey yetkili bir araya geldi.

Toplantıda Güneydoğu Avrupa ülkeleri belediyeleri arasındaki işbirliğin projeler ve dayanışma pekiştirilmesiyle daha ileriye taşınması konuları ele alındı . Bünyesinde 9 bin 500 belediye bulunduran NALAS, belediyeler arasında dayanışma platformu olarak ülkeler arasında diyalog kurmak amacını da güttü. Toplantıda söz alan konuşmacılar ülkeler arasındaki diyalogların yerel platformlarda daha etkili ve daha başarılı olduğunu belirttiler. Halka yakın oldukları için yerel platformların, ülkeler arasındaki diyalogda öneminin giderek arttığına işaret edildi.10 yıldan beri faaliyet gösteren belediyeler ağı NALAS'ın en önemli öncelikleri, belediyeler arasında çeşitli alanlarda tecrübe teatisi ve belediyeler arası dayanışmanın olduğuna vurgu yapıldı.

NALAS toplantısına Türkiye, Hırvatistan, Slovenya, Bosna-Hersek, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Makedonya, Karadağ, Romanya, Moldova ve Bulgaristan'dan olmak üzere 200'e yakın yerel yönetim temsilcileri katılıyor.

Türkiye toplantıya kalabalık bir heyet ile katılıyor. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, Marmara Belediyeler Birliği AB ve Uluslararası İlişkiler Merkezi Müdürü Murat Daudov, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Türk Dünyası Belediyeler Birliği başkan Yardımcısı Hasan Hüsamettin Koçak ve Genel sekreteri Mustafa Başkur da katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Özgen Keskin Priştine Kosova Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title