Haberler

Terör örgütü DEAŞ'a bağlı radikaller, 50'den fazla kişiyi kafasını keserek infaz etti

Güncelleme:

Mozambik'in Cabo Delgado eyaletinde terör örgütü DEAŞ'a bağlı radikal gruplar, 50'den fazla kişiyi kafasını keserek infaz etti.

Mozambik'in Cabo Delgado eyaletindeki Muatide köyü geçtiğimiz Cuma günü DEAŞ'a bağlı radikal gruplar tarafından saldırıya uğradı. Mozambik medyasında yer alan haberlere göre, militanların köydeki futbol sahasını infaz alanına çevirdikleri ve 50'den fazla kişiyi kafasını keserek infaz ettiği belirtildi. Radikal grubun köyde yaşayan çok sayıda kadını kaçırdığı ve onlarca evi ateşe verdiği aktarıldı.

NİSAN AYINDA DA 50'DEN FAZLA KİŞİ İNFAZ EDİLMİŞTİ

Militanlar, Nisan ayında Cabo Delgado'daki bir köye düzenledikleri saldırıda da 50'den fazla kişiyi kafasını keserek veya vurarak öldürmüştü. Çoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgede 2017'den bu yana DEAŞ'a bağlı radikal gruplar, yaklaşık 2 bin kişiyi öldürdü, 430 bin kişiyi ise yerinden etti. Grup, gençleri kendilerine bağlamak amacıyla bölgedeki yoksulluğu ve işsizliği kullanıyor.

Mozambik hükümeti, saldırıları durdurmak için askerlerinin özel eğitime ihtiyacı olduğunu ifade ederek, uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Matias Delgado Mozambik Dünya Haberler

500

Yorumlar (4)

Boşver:

Allah sizi şu dünyada net bir tavırla belanızı versin. İnşallah aynı acıları yaşarsınız

6
0
yanıtYanıtla
KARA iBiK-HAKEDENE VERECEKSiN HAKKINI:

Vallaaa ben daha gallavilisini yazdim ama denetimden gecmedi. . .

yanıt1
yanıt0
ENİS:

ABD''NİN CİA TEŞKİLATI TARAFINDAN KURDURULAN BİR ÖRGÜT DEAŞ. IRAKLI VE IRAKTA EL-KAİDE''NİN TEMELLERİNİ ATAN EBU BEKİR EL BAĞDADİ TARAFINDAN ABD TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN(?)(GÜYA) USAMA BİN LADİN''DEN SONRA KURDURULAN DEAŞ ÖRGÜTÜ UZUNCA BİR SÜRE IRAK-SURİYE-TÜRKİYE ÜÇGENİNDE SIKI FAALİYETLERDE BULUNDU. SURİYE VE MUSUL PETROLLERİNİ BATIYA PAZARLAYARAK SİLAH TEMİN ETTİ. YAPTIĞI İŞ RADİKAL İSLAMI KULLANARAK YİNE ''BEĞENMEDİĞİ ILIMLI İSLAM İNSANLARINI KATLETMEK''OLDU. ARTIK İNANDIRICILIĞI DA KALMADI.

3
0
yanıtYanıtla
boşver:

amacı ve ideolojisi ne olursa olsun herhangi bir ülkede yasadışı bir terör örgütü türerse bu örgüte karşı tüm bölge insanı birleşip savaşmalı çünkü dünyada hiçbir terör örgütü yoktur ki arkasında batılı güçler olmasın . Bu tür eylemler bölge toplumlarını korkutup onları hizaya getirme gayesi gütmektedir. Şayet devletler doğrudan kendileri müdahil olurlarsa yasadışı olacağı zemin oluşturuluyor.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title