Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Kosova'ya Geliyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki hafta resmi bir ziyaret için Kosova'ya gelecek.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki hafta resmi bir ziyaret için Kosova'ya gelecek.

Bakan Yılmaz, çarşamba günü gideceği Priştine'deki resmi temasları ardından Kosovalı Türkler'in çoğunlukta yaşadığı ve Türk askerinin konuşlu olduğu Prizren'e geçecek. Bakan Yılmaz, 1999 yılından bu yana Kosova'da KFOR barış gücü bünyesi altında görev yapan 'Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Burada Türk askeriyle birlikte yemek yemesi beklenen Bakan Yılmaz, daha sonra Şadırvan merkezine geçecek. Prizren'deki Osmanlı döneminden kalma tarihi eserleri ziyaret edecek olan Bakan Yılmaz, daha sonra Türk İşbirliği ve İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından onarılan Osmanlı döneminden kalma tarihi Sinan Paşa Camii'nde Kosovalılar'la birlikte Cuma namazını kılması bekleniyor.

Cuma namazı ardından Bakan Yılmaz, Türkiye tarafından kurulan ve açışlını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret etmesi ve Türk sivil temsilcilerle bir araya geleceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Yunus Emre Türk Cevdet Yılmaz Kosova Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title