Haberler

    Taliban'ın Okula Gittiği İçin Öldürmek İstediği Malala Milyoner Oldu

    Güncelleme:

    Taliban'ın okula giden Pakistanlı kızlara düzenlediği saldırıda başından yaralanan Malala hayat hikayesini anlatarak servet sahibi oldu.

    Taliban'ın, Pakistanlı kızların okula gitmesi için sürdürdüğü mücadele nedeniyle saldırı düzenlediği Nobel Barış Ödülü sahibi aktivist Malala Yusufzay'ın ailesinin, genç kadının biyografi kitabı 'Ben Malala' ve konuşmalarından milyonlarca sterlin kazandığı belirtildi.

    DÜNYANIN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE KONUŞMA DÜZENLİYOR

    Times muhabiri Fariha Karim'in haberine göre, bir süredir dünyanın çeşitli bölgelerinde konuşmalar düzenleyen ve hayatını anlattığı bir kitabı da bulunan Malala'nın ailesiyle birlikte sahip olduğu şirket geçen yıl ağustos ayında bankada 8.5 milyon TL'si bulunuyordu.

    2014 YILINDA 772 BİN TL GELİR VERGİSİ ÖDEDİ

    Sun gazetesinden Stephen Moyes de Malala'nın 2014 yılında 772 bin TL gelir vergisi ödediğini aktardı.

    OKULDAN EVE DÖNERKEN BAŞINDAN VURULMUŞTU

    Taliban'ın güçlü olduğu Svat Vadisi'nde yaşayan 18 yaşındaki Malala, 9 Ekim 2012 tarihinde okuldan eve dönerken Taliban'ın düzenlediği silahlı saldırıda başı ve boynundan vurulmuştu.

    2014 YILINDA NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ ALMIŞTI

    Taliban militanlarıyla yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlattığı yazıları ve bölgedeki genç kadınlar için verdiği mücadeleyle tanınan Malala, 2011 yılında Pakistan hükümetince verilen 'Ulusal Barış Ödülü'ne, 2014 yılında da Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

    KONUŞMA BAŞINA 440 BİN TL ALIYOR

    Washington'daki Institute for Policy Studies genç kadının konuşma başına 440 bin TL istediğini belirtirken, Malala'nın sözcüsü MailOnline'a yaptığı açıklamada ailenin 2013 yılından bu yana 1 milyon dolar'a yakın bağışta bulunduğunu ifade etti.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Malala Yusufzay Times Dünya Haberler

    Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

    Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

    İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

    İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

    Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

    Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

    Bakmadan Geçme

    15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    500

    Yorumlar (3)

    birbilenadam:

    Bizde de okula gidenleri öldüren bir sistem vardı. Gazetelerde rahatlıkla bulunur ki, türbanı sebebiyle okula gitmek isteyen birçok kız okullara alınmadı, joplandı, dövüldü hatta bazıları bu uğurda canından oldu. Ama ne hikmetse Afganlı kızı engelleyen Talibanlara küfredilirken bizim laik Talibanlara kimse bir şey demedi.

    13
    17
    yanıtYanıtla
    abcd:

    akp nin hayali taliban modeli

    15
    12
    yanıtYanıtla
    vali:

    geri zekali bunlar . ondan sonra müslümanlar neden eziliyor . kafirler ilerlerken böyle akilsiz müslümanlar yüzünden rezil oluyoruz. bilmezlemi . Peygamberimiz ilim cindede olsa git al dedigini.

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title