Haberler

"Kızıl inek" kehaneti yeniden gündemde! Mescid-i Aksa'da Üçüncü Tapınak'ı inşa etmek istiyorlar

Güncelleme:

2022'de Teksas'tan İsrail'e getirilen kızıl inekler, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların ardından yeniden gündeme oturdu. Bu kızıl ineklerden birinin, Mescid-i Aksa'nın yıkılarak Üçüncü Tapınak'ın inşa edilmesini konu alan antik bir 'kehaneti' gerçekleştirmek adına yakın zamanda Kudüs'teki Zeytin Dağı'nda törenle kurban edilerek etlerinin yakılacağı öne sürülüyor.

2022 yılında ABD'nin Teksas eyaletinde bulunup İsrail'e getirilen ve geçtiğimiz günlerde sosyal medyada fotoğrafları paylaşılan kızıl ineklerin, Kudüs'te Üçüncü Tapınak'ın inşa edilmesini konu alan antik bir 'kehaneti' gerçekleştirmek adına yakın zamanda kurban edileceği iddia ediliyor.

İsrailli aşırı dinci grupları heyecanlandıran 3. Tapınak kehaneti, 2 bin yıl önce inşa edilen Süleyman Tapınağı'na dayanıyor. Ancak bu kehanetin gerçekleşmesi ve Yahudilerin tapınakta ibadet edebilmeleri için günahlarından arınmaları gerekiyor. Bu arınma ritüeli için Tevrat, kızıl inekleri işaret ediyor.

KIZIL İNEKLERİ SEREMONİYLE KARŞILADILAR

Yahudi gruplar yıllarca Tevrat'ta tarif edilen inekleri aradılar. Ancak bu arayışları, 2022 yılında tarife uyan ineklerin Teksas'ta bulunmasıyla sonlandı. Bazılarının genetik müdahaleyle tarife uydurulduğunu iddia ettiği inekler kısa süre içerisinde İsrail'e getirildi. 3. Tapınağın inşasını hedef edinen İsrailli "Tapınak Enstitüsü" 15 Eylül 2022'de Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalaanı'nda inekleri bir seromoniyle karşıladı.

ÜÇÜNCÜ TAPINAK'IN İNŞA EDİLECEĞİNİ SAVUNUYORLAR

Bazı Yahudi mezhepleri, 'kızıl ineğin' ortaya çıkışıyla Mescid-i Aksa'nın yakında yıkılacağını ve Üçüncü Tapınak'ın inşa edileceğini savunuyor. Buna göre, 'tamamen kızıl, kusursuz, özürsüz, iki yaşını doldurmuş' düvenin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Zeytin Dağı bölgesinde Mescid-i Aksa'ya bakan bir arazide kurban edilmesi gerekiyor.

'Kızıl inek' kehaneti yeniden gündemde! Mescid-i Aksa'da Üçüncü Tapınak'ı inşa etmek istiyorlar"Kızıl inek" kehanetini yeniden gündeme getiren fotoğraf

"BİR KIZIL İNEK NİSAN YA DA MAYIS AYINDA KURBAN EDİLECEK"

Dünya çapında kriz yaratma potansiyeli bulunan "Kızıl inek" kehaneti, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sosyal medyada dolaşıma giren fotoğrafıyla yeniden gündem oldu. Yapay zeka ile oluşturulduğu düşünülen fotoğrafta Netanyahu'nun yanında bir kızıl inek bulunuyor. Peki bu kare hangi amaçla servis edildi? Bazı çevreler, Teksas'tan getirilen hayvanlardan birinin nisan ya da mayıs ayı içerisinde kurban edileceğini öne sürüyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Teksas İsrail Kurban Zeytin Kudüs Dini Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (37)

Qwerty:

Yâ Rabbi, bunlara fırsat verme. Müslümanlara da şuur nasip eyle.

783
35
yanıtYanıtla
öti1941:

RAB kelimesi ibranicedir.

yanıt87
yanıt303
oğuz şengül:

arap dininin allahı yok arkadaş biraz şu dini okuyun ögrenin yav daha peygamberin nerde kaç yılında bile doğdugunu bilmeyen cahl kaynıyor ülke 2 sakallı ve 2 dini programlardan ögrenen islamın en kral %10nunu ögrenebilir dini bilseniz %99.99eminim inden çıkarsınız artık orta çağdan çıkınnnn.

yanıt61
yanıt403
sade vatandaş:

kuranda israiloğullarıyla ilgili bir sürü ayet kıyamete kadar geçen süreçte olacaklar yazılı bunu ne batılılar ne yahudiler nede bunların satılmış maşaları değiştirebilir

yanıt170
yanıt12
Cengaver Baran:

Rab kelimesi kürtçe rabe(kalkmak) kelimesini hatırlatıyor gerçek ortada tek tanrı inançı kürtlerde ortaya çıkıyor ve dünyaya yayılıyor. Mısıra kürt prenses nefertiti yle gidiyor, tek tanrı inancı yusufla değil Dem partinin de seçim kelimesiydi

yanıt19
yanıt287
Fatih Tanis:

Bunlara fırsat verme Allah ım

324
17
yanıtYanıtla
Koray dinç:

AMİNNNN

yanıt141
yanıt7
Vatan Aşığı:

Allah tuzak kuranların (tuzakları boşa çıkaranların) en hayırlısıdır.. Allah c.c, israil’in tüm tuzak ve planlarını başlarına çevirsin, fırsat vermesin. Amin !

284
5
yanıtYanıtla
Ayhan:

Allah ülke kayırmaz

yanıt13
yanıt20
kagan soylu:

Eskiden bizim.koydede coktu kızıl inek Sütten kesilince dedem keser güzün kavurma yapardı. ))))

135
9
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title