Haberler

    Kinder Çikolatalarında Irkçı Partiye 'İlkay Gündoğan' Sürprizi

    Fotoğrafların, İlkay Gündoğan dahil Almanya milli futbol takımı oyuncularına ait olduğu ortaya çıkınca, Pegida zor durumda kaldı.

    Fotoğrafların, İlkay Gündoğan dahil Almanya milli futbol takımı oyuncularına ait olduğu ortaya çıkınca, Pegida zor durumda kaldı.

    Pegida'nın (Batı'nın İslamlaştırılmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar) Facebook sayfasında iki Kinder paketine yer verildi ve fotoğrafın altında "Bunları kim durduracak? Siz bunları gerçekten alır mısınız? Yoksa bu bir şaka mı?" denildi.

    Ancak fotoğrafların, Almanya milli takımının futbolcularına ait olduğu ve bunun EURO 2016 öncesi bir reklam kampanyanın parçası olduğu ortaya çıktı.

    Pegida liderleri de bu durum üzerine, 'arı kovanına çomak soktuklarını' kabullenmek zorunda kaldılar.

    MEHMET SCHOLL DA VAR

    Çocukluk fotoğrafları kullanılan futbolcular arasında Borussia Dortmund'un Türkiye kökenli yıldızı İlkay Gündoğan ile Bayern Münih'in yıldızlarından Jerome Boateng ile Alman milli takımının eski yıldızlarından Mehmet Scholl da var.

    Kampanyaya katılan diğer futbolcular ise Andre Schürrle, Christoph Kramer, Mario Götze, Mats Hummels, Shkodran Mustafi, Lukas Podolski, Mario Gomez, Thomas Helmer.

    Kinder paketlerinde onlarca yıldır; sarı saçlı, mavi gözlü bir çocuğun fotoğrafı kullanılıyor.

    Sayfanın takipçilerinden gelen bir yorumda "Türkler çikolatalarında Alman çocuklarının fotoğrafını kullanıyorlar mı? Tabii ki hayır" denildi.

    Kinder'den yapılan açıklamada ise şirketin "yabancı düşmanlığı ya da ayrımcılığa" müsamaha göstermeyeceği belirtildi.

    2014'TE KURULDU

    Almanya'da 2014'te kurulan Pegida hareketi zamanla birçok ülkeye yayıldı.

    Ana akım muhafazakarlar ve sağcıların yanı sıra neo-Nazi grupları ve futbol holiganlarını da kapsayan Pegida, ırkçı ve yabancı düşmanı olmadığını savunuyor.

    Pegida, 19 maddeli manifestosunda radikal İslama karşı çıkıyor ve Almanya'nın Yahudi-Hristiyan kültürünün korunması çağrısı yapıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    İlkay Gündoğan Almanya Kinder Pegida Dünya Haberler

    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

    Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

    Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

    Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

    Bakmadan Geçme

    Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
    Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

    Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title