Haberler

İsrailli pop şarkıcısı Yuval Dayan, dini gerekçeyle Biden'ın elini sıkmadı

Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyaretinde dikkat çeken bir hadise yaşandı. Törende şarkı söyleyen Yuval Dayan'ın, dini gerekçelerle Biden'ın elini sıkmaması gündem oldu. Görüntülerin yayılmasının ardından açıklama yapan Dayan, niyetinin Biden'ı gücendirmek olmadığını vurguladı. Yahudi inancında yer alan şomer negiah (dokunma yasağı) ilkesine uyan dindar Yahudiler, karşı cinsten bir kişiyle fiziksel temastan kaçınıyor.

Dindar Yahudi şarkıcı Dayan, 13-14 Temmuz'da İsrail'e resmi ziyaret düzenleyen Biden için Cumhurbaşkanlığı konutunda organize edilen törende şarkı söylemesinin ardından, el sıkışmak için yanına gelen ABD Başkanının elini havada bıraktı.

ELLERİNİ KENETLEDİ, GÜLÜMSEYEREK KARŞILIK VERDİ

Canlı yayınlanan törende, şarkının bitmesinin ardından Biden'ın yerinden kalkarak kendisine yaklaştığı Dayan'ın el sıkışmayı reddettiği görüntüler, sosyal medyada ilgi gördü ve sıkça paylaşıldı. Görüntülerde, Dayan'ın, eli hava duran Biden'a gülümseyerek ellerini birbirine kenetlemesi ve hafifçe eğilmesi dikkati çekti.

İsrailli pop şarkıcısı Yuval Dayan, dini gerekçeyle Biden'ın elini sıkmadı

HAREKETİNİN NEDENİ "ŞOMER NEGİAH" İLKESİ

Dayan'ın bu hareketinin nedeni, geleneksel Yahudi inancında yer alan ve kendisinin de benimsediği "şomer negiah" ilkesi. "Şomer negiah" ya da "dokunma yasağı"na uyan dindar Yahudiler, bu inançları gereği karşı cinsten "namahrem" bir kişiyle fiziksel temastan kaçınmaya dikkat ediyor.

DİNİ HASSASİYETİNİ ÖNCEDEN İLETMİŞ

İsrail basının aktardığına göre şarkıcı Dayan, hadisenin İsrail'de viral olması üzerine açıklamada bulundu. Dayan, İsrail Cumhurbaşkanlığı personeline el sıkışma konusundaki dini hassasiyetini önceden ilettiğini belirterek, "niyetinin Biden'ı gücendirmek olmadığını" vurguladı.

İsrail'de çok sayıda dindar kadın ve erkek, kendi yakın aile üyeleri (eş, evlat, ebeveyn, kardeş, büyükanne ve büyükbaba) dışındaki kimselerle el sıkışmak gibi fiziksel temas kurmuyor.

Kaynak: AA / Dünya

Joe Biden İsrail Haberler

500

Yorumlar (5)

ALİ ÇETİN:

Bizim ülkemizde olsa yobaz bizi rezil etti derlerdi , simdi yahudi inancı diye ,hiç yorum ve eleştiri yok ,dinimize kendimiz den fazla zarar veren yok.

80
8
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Bizdeki müslümanım diyenlerde benzerini yapan belediye başkanını linç etmişlerdi sosyal medyada.Namaz kılmaz türkçe ayet okuyun der , camiye gitmez hoparlörü kısın der , oruç tutmaz kışın oruç tutun der , sadaka vermez falanca dernek kapatılsın der

31
4
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bir dindar yahudi eğer bir tencerede domuz eti pişmiş ise asla o tencere kullanılmaz çöpe gider,çöpten kim toplar Almanyadaki gurbetçiler,türkiyeye tatile gelirler hava atarlar altlarındaki araba Deutsche Bank a ait

15
11
yanıtYanıtla
Bayram Seyran:

Dr.Kimbel o dediklerin belki Almanya ya gelen ilk nesil icin gecerlidir. Dindae yahudi zaten icinde domuz pismis eski tencereyi neden alsinki ve sonra cöpe atsin Ben de tam 5 tane araba var hepsi leasing ve alman bankalarina ait ama gel görelim ki senin gibi herkese vermiyorlar Zeka seviyesi primatlar kadar olan sey Saygilar

yanıt2
yanıt2
istanbul Arıcıoğlu:

İki yüzlü insanlar. Siz kaybetmeye mahkumsunuz.

8
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title