Haberler

İsrail roketleri, doğmamış 5 bin çocuğu hedef aldı! Gazze'nin ana embriyo merkezi yerle bir edildi

Güncelleme:

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, Gazze'nin ana embriyo merkezi olan Al Basma IVF de hedef oldu. Saldırıda merkezde bulunan 5 sıvı nitrojen tankı hasar gördü ve dondurulmuş 4 bin bin embriyo, 1000 sperm örneği ve yumurta kullanılamaz hale geldi. Bu durum, çocuk sahibi olmak isteyen birçok Filistinlinin son umudunu da yok etti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları her geçen gün artarken bölgeden gelen haberler, yaşanan zulmün boyutunu gözler önüne sermeye yetiyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda bir doğum merkezi de büyük hasar aldı ve binlerce embriyo ile döllenmeye hazır yumurta yok oldu. Bu saldırıyla birlikte Al Basma embriyo merkezindeki toplam 5 bin doğmamış çocuk yok edildi. Merkezin vurulmasıyla birlikte, birçok Filistinli ailenin çocuk sahibi olma şansı kalmadı.

DOĞUM MERKEZİ ROKETLERİN HEDEFİ OLDU

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana kadar aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu 34 bine yakın Filistinli, İsrail saldırılarında katledildi. Reuters'ın haberine göre, aralık ayında İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda Al Basma IVF isimli doğum merkezi de roketlere hedef oldu. Merkezdeki embriyo biriminde bulunan 5 sıvı nitrojen tankının hasar görmesi sonucu, dondurulmuş 4000 bin embriyo, 1000 sperm örneği ve yumurta kullanılamaz hale geldi. Habere göre tanklarda saklanan embriyolar, çocuk sahibi olmak isteyen çok sayıda Filistinlinin son umuduydu.

İsrail roketleri, doğmamış 5 bin çocuğu hedef aldı! Gazze'nin ana embriyo merkezi yerle bir edildi

ÇOK SAYIDA AİLENİN ÇOCUK SAHİBİ OLMA ŞANSI KALMADI

Kliniği 1997'de kuran doktor Bahaeldeen Ghalayini, "Bu potansiyel 5 bin canın aileler için ne anlama geldiğini biliyoruz" diyerek bu Filistinli ailelerden birçoğunun artık çocuk sahibi olma şansı kalmadığını ifade etti. İsrail'in vurduğu Al Basma Merkezi, Gazze'de embriyoların depolandığı ana merkez konumundaydı.

Merkezin yöneticilerinden Muhammed Ajur, İsrail'in saldırıları yoğunlaştırması sonucu nitrojen tanklarındaki sıvı düzeyinin düşmesiyle ve elektrik sevkiyatının da kesilmesiyle dondurulmuş embriyoları korumanın zaten çok zorlaştığını anlattı.

İsrail roketleri, doğmamış 5 bin çocuğu hedef aldı! Gazze'nin ana embriyo merkezi yerle bir edildi

SAVAŞ SIRASINDA DÜŞÜK YAPAN KADIN ALDIĞI HABERLE YIKILDI

Savaştan hemen önce aylar süren çabalar sonucu hamile kalan 32 yaşındaki Seba Caferi, savaş sırasında düşük yapıp ikiz bebeklerini kaybedince beş dondurulmuş embriyosunun bulunduğu Al Basma Merkezi'ne başvurdu ama öğrendikleri karşısında yıkıldı. Yerle bir olan merkezdeki tüm embriyoların da yok olduğunu öğrenen genç kadın ve eşi, artık çocuk sahibi olamayacaklarını öğrenmenin acısını yaşıyor.

İsrail roketleri, doğmamış 5 bin çocuğu hedef aldı! Gazze'nin ana embriyo merkezi yerle bir edildiSeba Caferi

Haberler.com / Eymen Dursun - Dünya

Filistin İsrail Çocuk Gazze Sağlık Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (4)

Anonim:

Soyları Kuruyor

6
30
yanıtYanıtla
Hsn:

Allah İslam düşmanlarının soyunu kurutsun İnşaallah içimizdekilerde dahil

yanıt3
yanıt1
Zeynep serap Yılmaz:

Umarım bunu oradaki sucsuz bebekler için söylememişsindir zira sana acıyorum.

yanıt24
yanıt1
Hayrullah Karakuş:

BM şimdi niye toplanmıyor bu duruma tepki göstermiyorlar… medeniyet diye baktığımız devletlerin gerçek yüzü işte

23
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title