Haberler

İran'ın Zenginleştirilmiş Uranyum Santrifüjleri Sökülüyor

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler'e bağlı heyet, İran'ın Natanz nükleer tesisinde bulunan uranyum zenginleştirme donanımını sökmeye başladı.

İran, Cenevre anlaşması kapsamında Natanz'daki uranyum zenginleştirme kapasitesinin yüzde 20 azaltıldığını duyurdu. Uluslararası Atom Enerji Kurumu (UAEK), İran ile yapılan anlaşmanın yürürlüğe girdiğini açıkladı.

NÜKLEER TESİSTE SÖKME İŞLEMİ BAŞLADI

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı bir heyet, İran'ın Natanz kentindeki nükleer tesiste bulunan uranyum zenginleştirme donanımını sökmeye başladı.

Natanz nükleer tesisinin 2005 yılında çekilen bir fotoğrafı (AFP).

TARİHİ ANLAŞMA

İran, kısa süre önce BM ile tarihi bir anlaşmaya imza atarak nükleer programında değişikliğe gitmeyi kabul etmişti.

İran televizyonu, UAEK'ya bağlı müfettişlerin Natanz nükleer tesisinde çalışmaya başladığını duyurdu. BM ile İran arasında yapılan ve bugün yürürlüğe giren anlaşma kapsamında, İran yüksek seviyede uranyum zenginleştirmesini durduracağını kabul etmişti.

Böylece, Batı dünyasının uzun yıllar endişe ettiği, nükleer bomba geliştirilmesine kapı açabilecek uranyum İran tarafından üretilmeyecek.

SALİHİ: BUZDAĞI ERİMEYE BAŞLADI

İran Atom Enerjisi Kurumu Ali Ekber Salihi, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "UAEK müfettişleri, Natanz tesisindeki donanımı söküyor. Böylece İran karşısındaki yaptırımlardan oluşan buzdağı erimeye başladı" dedi.

İran'ın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 2008 yılında Natanz'daki tesisi ziyaret etmişti (AFP)

İRAN EKONOMİSİ İÇİN KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

BM ile İran arasında ilk olarak Kasım 2013'te varılan anlaşma, İran'a uygulanan ekonomik ambargonun azaltılması açısından büyük önem taşıyor.

Anlaşma kapsamında, İran'ın petro-kimya ihracatı, otomotiv sanayii, altın ticareti ve diğer değerli metallerine uygulanan ambargolar askıya alınacak.

İran'ın anlaşmadan doğan kazancının 7 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Birleşmiş Milletler Cenevre Natanz İran Dünya Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500

Yorumlar (12)

HADİ ERENheybeliada343411@hotmail.com:

POLİTİKAYA BAK ADAMI BÖYLE DİZE GETİRİRLER 90YILLIK TÜRKİYE ESİRLİĞİNİN TARİHİNDEKİ KÖLELEŞMELER TAYYİP ERDOĞANIN KALDIRMASI BİRAZ ZAMAN ALACAKTIR İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN BİR 10 YILA DAHA İHTİYAÇ VARDIR AMMA TÜRK MİLLETİ UŞAKLIĞI BENİMSEMİŞ ARTIK CUNTACI ÇAPULCULARIN NUTUKLARINA BOYUN EGİP BİR DÜNYAYA MEYDAN OKUYAN LİDERE AGZA ALINMAYACAK HAKARETLER EDEN BU MİLLETİN ASLINDA BUNUSİNEYE ÇOKTAN ÇEKMİŞLİĞİ VAR SÜPER DEVLET OLMAK İÇİN HEDEF 2023 TÜ VE OLACAKTA BUNA İNANCIMIZ TAMDIR KORKU DEVLETİ İMAJINDAN ÇIKIP ÖZGÜR ADİL HER BİREYİ BİR SAYAN EVRENSEL HAK EŞİTLİĞİ DAGILIM ADALETİ BİZİM EN TABİ HEDEFİMİZDİR

26
27
yanıtYanıtla
Yapma yadefaultx@trashmail.net:

Lan sen kimsinde Dünya ya meydan okuyorsun gerizekali? Ülkesini seven her Adam memleketinin menfati icin Dünya la bir olur kus beyinli. Yoksa Inegin seyinden tezek yapip Vatana menfatin mi olacagini zanediyorsun? Aklinin küpüne bindirsinler hemi. Ülkeyi iste bunun gibilerinin eline birakirsan olacagi budur. Artik bize Adam diye bakan kalmadi sunun derdine bir bak. Kedi can derdinde kasap et derdinde.

yanıt0
yanıt0
HZ ÖMERİN ADALETİkzm_polat@hotmail.com:

çok konuşma al makarnanı kömürünü çekil kenara, senin anladığın siyasette ancak böyle olur.öğren HAKSIZLIK ÖNÜNDE EĞİLMEYİNİZ HAKKINIZLA BİRLİKTE ŞEREFİNİZİDE YİTİRİRSİNİZ.(HZ ALİ r.a) elalem çalacak bizde onları alkışlayalım ha!

yanıt0
yanıt0
kilic arslancaneraslan_bio@hotmail.de:

KILLI ADAMLAR SEN AMBARGOYU KALDIRMASSAN ATOM YAPARIM DEDI .AMBARGO KALKTI ATOM TEHLIK3SI GECTI.ISTE AMERIKAYLA ANCA BOYLE ANLASIRSIN.BRAVOO.BIZIMKILERDE VATANI SATARAK ANLASIYOR.

27
15
yanıtYanıtla
ali fuatalifuatakdeniz@hotmail.com:

atom bombası kimyasal silahlar tüm Müslüman ülkelerde yasaklanmalı HATTA mümkün olduğu bu ülkeler silahlardan arındırılmalıdır NEDENMİ ? ÇÜNKÜ biz Müslüman ülkeler birbirimizi vurmaktan vazgeçemiyoruz TAHAMMÜL DESEN SIFIR ANLAYIŞ DESEN SIFIR SAYGI DESEN SIFIR HAK ADALET HUKUK hiçbiri yok ülkemiz AYRANCI RECEPİN USTALIK DÖNEMİNDE recepin söylemleriyle (AYYAŞ ÇAPULCU ÜÇ ÇOCUK HAREM SELAM vb) ayrıştırıldı ırklar mezhepler sosyal hayat özel hayat ülke gündeminde tartışılır hale geldi DEVLET adamları vatandaşın özel hayatını mezhepini didikler oldu sonrada halkı sokaklara döktü SOKAKTADA POLİS GAZI BİBERİ KAPSULU ÇİVİLİ SOPAYI istedği gibi kullanmaya başladı EŞKİYALAR GİBİ TÜRKİYE BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM İSLAM ÜLKELERİNDE BU TÜR SİLAHLAR BENCE YASAKLANMALIDIR

22
14
yanıtYanıtla
Mertjustindreaming@hotmail.com:

Bizimkilerin caldiklarinin yaninda yapacaklari kazanc devede kulak :)

11
15
yanıtYanıtla
eğitim şartegg@yahoo.com:

İsrail'e böyle bir yaptırım yok mesela, onlarda yok mu uranyum zenginleştirme, ama dokunan yok. Varsa yoksa müslüman ülkeler... Çünkü müslüman ülkeleri pek aklı başında uslu görmüyorlar, aynen Türkiye gibi arada bir akılları karışıyor ülkesini yıkmaya uğraşıyor ergeninden tutun tüm liselileri dahil. Eğitim şart...

23
0
yanıtYanıtla
Adem kayaLeon@hotmail.com:

israilin atom bombaları vardır,rusyanın vardır,amerikanın vadır,çin in vardır,almanya nın vardır,fransa nın vardır,italya nın vardır,ingiltere nin bir sürü atom bombaları vardır,neden iran ın atom bombası olmasın niye olmasın olsun hemdeeee en az israilin atom bombalarının sayısı kadar olsun ve yakında olacaktır herkes görecektir.

15
5
yanıtYanıtla
ISMET KADIOGLUismet.kadioglu@web.de:

Atom Bombasini yapmaya karar vermis bir Ülkeye...Birlesmis Milletlerde engel olamaz....

17
2
yanıtYanıtla
iran ırakdirdir25@hotmail.com:

ulan adamlara ambargo koyun türkiye fırsat bilip adamların parasını yönetmeye başlasın hopppppp hemen anlaşın şimdiye kadar nerdeydin amerika ,,,,, ırak artık kendi kararlarını veren bir ülkedir diyerek ırak tan tamamen çıkıyoruz de e sonra kuzey ırak petrolü ceyhana akmaya başlasın hoppppp hemen ırak ın kulağını çek heni sen çıkmıştın ırak tan kararlarını kendi veriyordu ne oldu,,,,,önünde el pençe duran eski türkiye başbakanları yok artık senin her istediğin şey bu coğrafyada olmayacak

9
7
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title