Haberler

Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı

Güncelleme:

İran'dan İsrail'e gerçekleştirilecek olası bir saldırı için gerilimli bekleyiş sürerken, Hizbullah tarafından Lübnan topraklarından İsrail'e çok sayıda füze fırlatıldı.

Lübnan üzerinden İsrail'in kuzeyine çok sayıda füze fırlatıldı. Güney Lübnan'da da patlama seslerinin duyulduğu bildirildi. İsrail'in hava savunma sistemleri, Lübnan'dan atılan roketlere müdahale etti.

7 Ekim'den beri Gazze'de insanlık dışı saldırıları sürdüren İsrail, bir yandan da kuzeyde Lübnan tarafından Hizbullah saldırıları ile mücadele ediyor. Şam Büyükelçiliği'ne yapılan kanlı saldırı sonrası İsrail'e misilleme yapacağını açıklayan İran'ın beklenen saldırısı nedeniyle bölgede gerilim zirveye çıkarken, Lübnan'daki Hizbullah İsrail'e bir füze saldırısı başlattı.

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

Lübnan üzerinden İsrail'in kuzeyine yarım saat içinde 40 füze fırlatıldı. Öte Güney Lübnan'da da patlama seslerinin duyulduğu bildirildi.

Hizbullah, Filistin halkına destek ve İsrail'in saldırılarına karşılık vermek için Golan tepelerindeki İsrail askeri noktalarını onlarca Katyuşa füzesiyle hedef aldığını açıkladı. İsrail Demir Kubbe hava savunma sistemleri, Lübnan'dan atılan roketlere müdahale ederken görüntülendi.

Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK

İsrail ordusu ise Hizbullah'tan gelen saldırı hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 40 füzenin fırlatıldığı ve bir kısmının demir kubbe sistemi ile vurulduğu ve geriye kalanın da boş araziye düştüğü kaydedildi. Ayrıca açıklamada, Hizbullah'ın saldırısında herhangi bir can kaybının yaşanmadığı aktarıldı.

NE OLDU?

İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti.

İRAN, İSRAİL'E MİSİLLEME YAPACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

İran, saldırıyı İsrail'in düzenlediğini duyururken misillemede bulunacağını ve saldırıdan ABD'yi de sorumlu tuttuklarını bildirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İsrail Lübnan Orta Doğu Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (35)

Mustafa Gabbaz:

Gerçekten de Yemen olsun Lübnan Hizbullah ı olsun2 milyar muslümanın onuru izzeti oldular.Selam olsun

319
69
yanıtYanıtla
Gerçek bu:

iran İsrail'i vurmaz İsrail i . Filistini işgal etmesi hakkında meşru müdafaa oluşturur ancak .iran tarihinde Müslümanlardan başka kimseyle savaşmamistir

yanıt21
yanıt3
Atilla Asn:

Çok komiksin bunlar İsrail uşağı tek yaptıkları bu .

yanıt3
yanıt0
Fatih Apaydın:

Elhamdülillah

192
37
yanıtYanıtla
Selçuk Gesoğlu:

ALLAH MUVAFFAK ETSİN

204
20
yanıtYanıtla
Yılmaz ökmen:

Müslümaların gururu Lübnan ve Yemen tarih sizi altın harflerle yazacak….

158
32
yanıtYanıtla
Ahmet Yazıcı:

Kuru gürültü . İstense neler yapılır neler ama boş

73
16
yanıtYanıtla
Safe Safer:

Aynen kuru gürültü. Bu iran napsa israile yarıyor

yanıt1
yanıt0
M Ali Çelik:

Sanırım prova yapılıyor

57
10
yanıtYanıtla
Hasan:

atılan füzeleri durdurma olasılıkları cok yuksek ise topcu bırlıklerı ile saldırmakk daha mantıklı degıl mı?

62
3
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title