Haberler
BBC

Hindistan'da En Alt Kasta Üye Genç, Ata Bindiği İçin Linç Edilerek Öldürüldü

Güncelleme:

Hindistan'ın kast sisteminde en alt sınıfta olan Dalit topluluğundan genç bir çiftçi, bir at sahibi olup atına bindiği için dövülerek öldürüldü.

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde at sahibi olduğu için alt kasttan bir adam öldürüldü. Yaşanan olayın ardından, daha üst bir kasta üye üç adamın tutuklandığı belirtildi.

BABASI UYARMIŞ

Kurbanın babası, ata binmek üst kastlara tanınan bir ayrıcalık olduğu için, oğluna ata binmemesi uyarıları yapıldığını söyledi.

Hindistan'ın bazı kesimlerinde at sahibi olmak iktidar ve refah sembolü olarak görülüyor. Üst düzey bir polis yetkilisi cinayetin başka nedenlerle işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde de durulduğunu söyledi.

ATLARI ÇOK SEVİYORDU

Gujarat eyaletinde yaşanan olayda 21 yaşındaki Pradeep Rathod adlı çifçinin cesedi kan içinde yatarken bulundu. Kurbanın babası, oğlunun atının da hemen yakında bulunduğunu söyledi.

Babası polise yaptığı şikayette, oğlunun atları çok sevdiğini ve bu yüzden ona bir tane aldığını belirtti.

"ATI SATMAZSANIZ ÖLDÜRÜRÜM"

Kurbanın babası ifadesinde "Oğlum atlara olan sevgisi öldürülmesine neden oldu. Bir hafta önce oğlumla beraber at biniyorduk. Üst Kshatriya (Savaşçı) kastından biri köyde ata binmememiz uyarısı yaptı. Dalitlerin at süremeyeceğini sadece Kshatriyaların ata binebileceğini söyledi. Atı satmadığımız takdirde bizi öldürmekle tehdit etti" dedi.

Hindistan'da "Dokunulmazlar" diye de bilinen Dalit topluluğu sık sık ayrımcılık ve şiddet olaylarına maruz kalıyor.

Kast temelinde ayrımcılık Hindistan'da yasa dışı olsa da toplumda çok yaygın.

BBC

Gujarat Komik - İlginç Dünya Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500

Yorumlar (47)

misofirr:

hindistan çok nalet bir topluluk

47
3
yanıtYanıtla
Ramiz:

Cehalet insanlığın en büyük düşmanıdır.

46
2
yanıtYanıtla
Kara cahil:

Sapıklık bunların işi.

42
1
yanıtYanıtla
esas putçular:

siz hintlilere cahil diyorsunuz ya, inanın kul hakkı yiyip yiyip zekat vermeyen, sürekli kadını baz alıp şehvetleriyle uğraşan sözde hacı hoca takımı daha beter cahil

8
19
yanıtYanıtla
yumoş minik:

kast sistemini tek uygulayan ülke bana göre İsraldir. Yahudilerden başkasına yaşama şansı bile vermiyor, kast bunun yanında hafif kalır

19
5
yanıtYanıtla
antiyobaz:

ayni bizdeki yobaz takimi gibi cahil alt topluluk olmasina ragmen kendini üstün görüp herseyin kaymagini yemek isteyip modern insanlara saldiriyor vay ben oruc tutuyom sen nasil yersin ben namaz kiliyom sen icki iciyon vs. bizde böylelerini camilere hapsedelim ozaman üfürükcülük yapsinlar zaten baskla bisey yaptiklari yok örnegin bir yobaz ucaga alinmamali teknige gelisime karsi olanlar hicbir teknolojiden yararlanmamali hicbirseyde söz sahibi olmamali ozaman belki yobazlara bi sempatim olur

2
18
yanıtYanıtla
HAK:

bıktık senin gibilerden yeter ya yeterrr. boş konuşma be konuşmaa . . din söz konusu olunca nevriniz dönüyor hemen yobaz deyin . . peki sen nesin ? bu ülkeye faydan ne senin ? hindistan olayından bu saçma düşünceye nereden vardın ?sorarım sana . . Allah ıslah etsin diyorum ama yok arkdaş siz ıslah olmuyorsunuz . .

yanıt7
yanıt2
KILLI:

MODERN İNSAN MERHABA SENİ ÜFÜRMEK İSTERİM MODERNLEŞİRSİN DAHA ÇOK

yanıt3
yanıt1
antiyobaz:

ben dine degil yobazliga karsiyim yobazlar dini rahat biraksin kendi uyduruklarini din diye dayatmasin din beni gericilige zorbaliga fakirlige ahlaksizliga tembellige tesvik edip sosyal kültürel insani degerlerden uzaklastiriyorsa o din degildir arkadasim ben bunu söylüyorum

yanıt3
yanıt3
kemalist:

iyi dinleyin melezler alt sinifta olanlar nasil muamele görüyormus ben bu olayi insanlik namina kiniyorum ama bizdeki alt sinifada ders olsun özelliklede cumhuriyet atatürk düsmanlarina kapak olsun

4
16
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title