Haberler

Hacamat Yaptıran Adamın Sırtında Kocaman Delikler Oluştu

Güncelleme:

Kronik omuz ağrısından muzdarip Çinli adamın sırtında, kupa tedavisi sonrasında 7 adet iltihaplanmış yara oluştu.

Çin'in Sichuan eyaletinin başkenti Chengdu'da yaşayan 63 yaşındaki Li Lin şiddetli omuz ağrısını tedavi için hacamat kupa tedavisi yaptırdı. Mayıs ayının ortasından haziran ayı ortalarına kadar devam eden yaklaşık bir aylık tedavinin sonrasında Lin'in sırtında 7 adet delik oluştu.

İLK 10 GÜN SONRA YARALAR OLUŞTU

Tıpta 'scapulohumeral periarthritis' olarak adlandırılan sebebi bilinmeyen şiddetli omuz ağrısı rahatsızlığı yaşayan 63 yaşındaki adam, ağrılarından kurtulmak amacıyla çevresindekilerin de tavsiyesiyle hacamat yaptırmaya karar verdi. Geleneksel Çin tıbbında 'ba guan' olarak bilinen ve binlerce yıldır uygulanan bu yöntemle her gün tedavi olmaya başlayan Lin'in sırtında, tedavinin ilk on günü sonrasında derin yanıklar oluşmaya başladı.

YARALARIN İLTİHAPLANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Terapistin her gün aynı noktalara kupa yerleştirdiğini belirten Lin, su toplamış kabarcıkları fark ettiğini fakat hacamatın, çektiği kronik ağrılara iyi geleceğine ikna olduğu için tedaviye devam ettiğini söyledi. Planlanmış tedavi süresinin bitimine iki gün kala 63 yaşındaki adam, yüksek ateş şikayeti ve sırtında dayanılması güç acılar hissetmeye başladı. Doktora başvuran Lin'in sırtında kocaman delikler oluştuğu, yaraların iltihaplandığı ortaya çıktı.

YANLIŞ UYGULANAN TEDAVİ NETİCESİNDE YARALAR OLUŞTU

Doktorlar Lin'den hemen hacamat terapisini bırakmasını ve yaralarını tedavi ettirmesini talep etti. Doktorlar basına yaptığı açıklamada, Lin'in zamanında hastaneye başvurmadığı için ciddi şekilde iltihaplanmış yaraları bulunduğunu belirtti. Geleneksel kupa terapisinin sağlık açısından bir mahzuru olmadığını ifade eden doktorlar, vücudun belirli bir noktasına kısa zaman aralıklarıyla sürekli hacamat uygulanırsa bu gibi bir neticeyle karşılaşılabileceğini dile getirdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Hollywood Sağlık Yaşam Dünya Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500

Yorumlar (15)

COŞKUN YAVUZ:

alternatif tıbba karşı olan ilaç firmaları tarafından desteklenen reklam haber bunlar. görüntüdeki hacamat değil. hacamat öyle yapılmaz. doğru uygulanan hacamat bir çok ilaç tedavisinden daha yararlıdır.

52
2
yanıtYanıtla
aracı:

Bizim memlekette hacamat yapıyorlar işe yarıyor

27
1
yanıtYanıtla
,l,l:

kk kokuyao

yanıt3
yanıt0
grc:

yaptıgı hacamat degıl! hacamat mukemmel bırsey! kesınlıkle yaptırın! ben gecen ay on yerımden yaptırdım! not: kımsenın adamı degılım, reklamda yapmıyorum!

22
2
yanıtYanıtla
YORUMCU:

ÇİNLİ NERDEN BİLİR HACAMATI KESİKLERİ DERİN ATARSAN HİJYENİK MALZEMELER KULLANMAZSAN BİDE İŞTEN ANLAMAZSAN OLACAĞI BUDUR AMA RESİMDE HİÇ İNANDIRICI DEĞİL FOTOŞOP GİBİ.

13
1
yanıtYanıtla
kanan çok saftirik var:

hamacat adı altında yeni rant türedi

2
10
yanıtYanıtla
Kılıç Bey:

asıl saftirik sensin. . hacamatı yapıp faydalarını görsen. . tükürdüğünü yalarsınbilmeden boş boş konuşuyorsunuz

yanıt2
yanıt0
aass:

hacamat belirli tarihlerde ve bazı kuralları vardır, herün yapılmaz hicri ayın belirli tarih ve günleri vardır, aynı noktadan günlük yaptırmak zaten doğru bir karar değil

11
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Ramazan da hacamat yaptırmak caiz değildir . Bilerek yaptırmak lazım

6
3
yanıtYanıtla
Etren:

hacamat mı kupa mı haberin ne olduğu yanlış. .

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title