Haberler

Afganistan'ın Dini Liderlerinden Hikmetyar Komada

Güncelleme:

Afganistan'daki Hizb-i İslami örgütünün lideri Gulbettin Hikmetyar'ın ölüm döşeğinde olduğu bildirildi.

Fars Haber Ajansı'nın Afgan askeri kaynaklarına dayandırdığı haberine göre uzun süredir Pakistan'ın Peşaver kentinde yaşayan Hizb-i İslami örgütünün lideri Gulbettin Hikmetyar, iki gün önce ağırlaşarak Karaçi kentindeki bir hastaneye kaldırıldı.

DURUMU ÜMİTSİZ

Ajansa göre Afgan yetkili Ahmet Saidi, Afgan liderin hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre sonra komaya girdiğini ve durumunun ümitsiz olduğunu bildirdi.

ABD "KÜRESEL TERÖRİST" İLAN ETMİŞTİ

Afganistan'ın en güçlü liderlerinden biri olarak bilinen ve bir dönem başbakanlık da yapan Hikmetyar, Washington tarafından "küresel terörist" ilan edilmişti.

IŞİD'İ DESTEKLEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençliğindeki idollerinden Gulbeddin Hikmetyar, geçtiğimiz haziran ayında IŞİD'i desteklediğini duyurmuştu. International Business Times'ın haberine göre Gulbeddin Hikmetyar'ın önderliğini yaptığı Hizb-i İslami örgütünün ülkede güçlenmeye çalışan IŞİD'e katkı sağlayabileceği belirtilmişti.

1977'de kurulan Hizb-İslami 1979'da başlayan Sovyet işgaline karşı savaşmıştı.

ERDOĞAN'LI FOTOĞRAFI ÇOK KONUŞULMUŞTU

Recep Tayyip Erdoğan'ın 1993 yılında Refah Partisi yöneticisi olduğu dönemde Hikmetyar ile olan fotoğrafı çok konuşulmuştu. Fotoğrafın Hikmetyar'ın bir İstanbul ziyaretinde çekildiği bildirilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Afganistan Pakistan Peşaver Karaçi Dünya Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917
Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500

Yorumlar (89)

TÜRK EVLADI:

Terörist teröristin dizinin dibinde bu diz çöken uşak afganistanda Türkleri katleden terörist ve onun militanıda burda Türkleri katlettiriyor.

246
154
yanıtYanıtla
KARA ÇOCUK:

DARISI TAYYİBİN BAŞINA

223
89
yanıtYanıtla
Hooijdonk Mobil-IOS:

Allah yolundan gidenlere terörist demekle terörist olmazlar. Gerçek terörizm siyonizmdir.

98
137
yanıtYanıtla
DELİKANLI:

ALLAHIN SOBASI YOK EDEN CEKER CEZASINI

134
31
yanıtYanıtla
beter olun:

amerika terörist ilan ettiyse iyi adamdır mekanı cennet olsun

74
66
yanıtYanıtla
Thomas Eichhorst:

şirk koşmuş resmen fotoya bak

98
41
yanıtYanıtla
hadi:

hakkaten zeka özürlüsün şirk ne demek öğrende gel

yanıt1
yanıt0
Mehmet:

Gavur isimli kardeş sen şirkin ne olduğunu bilirmisin.

yanıt1
yanıt0
Hmmmm:

Hiç yoktan içki masasında kafa bulmuyor abd nin düşman saydığı adamın yanında duruyor

68
66
yanıtYanıtla
anti YOBAZ:

Ne dini lideri ? Allahmı vermiş bu görevi bu yobaza ? Önüne gelen başımıza dini lider kesiliyor . tek dini lider Kurandır gerisinin haddine değildir dinde liderlik

103
8
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title