Haberler

Geleceğin Matbaacıları Almanya'da

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Leonardo da Vinci Meslek Eğitimi Geliştirme Projesi kapsamında Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matbaa Teknolojisi Alanı öğrencileri Almanya’ya geldi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın Leonardo da Vinci Meslek Eğitimi Geliştirme Projesi kapsamında Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matbaa Teknolojisi Alanı öğrencileri Almanya'ya geldi.

Üç aşamalı projenin ilki olarak Almanya'nın Ludwigshafen şehrine gelen 12 öğrenci ve 2 öğretmen, Avrupa'da matbaa sektöründeki baskı kimyasallarının, kullanıcılar üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik tedbirlerin incelenmesi uygulama eğitimini yerinde takip edecekler. Ulusal Ajans tarafından 2261 ERASMUS + genel proje başvurusundan; desteklemeye değer 140 proje içerisinde yer alan ziyarette, projeye Almanya'da ev sahipliği yapan İuventas Model Proje Koordinatörü Tekin Kaya eşlik ediyor.

Proje ile ilgili olarak İHA'ya bilgi veren öğretmenler Mehmet Akyol ve Aykut Çelebi, "Proje içeriği, öğrencilerimizin özellikle yeni teknolojileri uygulayabilen, bilgisayar teknolojilerine hakim, en az bir yabancı dilde rahat iletişim kurabilen, kültürlerarası diyaloga yatkın, özgüveni gelişmiş, iş dünyasında gerek lokal, gerek uluslararası alanda aranan nitelikte elemanlar olarak yetiştirilmesini kapsamaktadır. Projemizin temel amacı öğrencilerimizin yurt dışında alacakları mesleki eğitim ile sertifikalandırılmış yetkin ara elemanlar olarak istihdam imkanlarının arttırılmasıdır. Projemize katılan ve yurt dışında mesleki eğitim alma fırsatı yakalayacak öğrencilerimizin istihdam olmalarının ardından ülkemizdeki matbaa hizmetlerinin gelişimine, yetkin ara elemanlar olarak katkıda bulunmaları projemizin amaçlarından bir başkasıdır" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında Mannheim şehrinde bulunan yerel yayın yapan Mannheimer Morgen Gazetesi, kimyasal baskı boyları imal eden BASF firması ve baskı makinalarının yer aldığı tarihi matbaa müzesini de gezen Samsunlu öğreniciler, hafta sonları da kültürel geziler gerçekleştirdi. - LUDWIGSHAFEN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ludwigshafen Almanya Samsun Dünya Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title