Haberler

Financial Times: AYM, Erdoğan'ı Yine Tersledi

Güncelleme:

İngiliz gazetesi, Anayasa Mahkemesi'nin YouTube yasağıyla ilgili kararını "Mahkeme, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yine tersledi" sözleriyle duyurdu.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) YouTube yasağını ifade özgürlüğü ihlali saymasını yansıtan yabancı medya organlarından Financial Times, karar için "Mahkeme, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yine tersledi." dedi.

"YASAĞI KALDIRMAKTAN BAŞKA SEÇENEĞİ YOK"

İngiliz gazetesi, AYM'nin kararı nedeniyle "Hükümetin yasağı kaldırmaktan başka seçeneğinin olmadığını" belirttiği haberinde, "Mahkeme, bu yıl birkaç defa, eleştirenlerin artan otoriterlikle suçladıkları Sayın Erdoğan ile karşı karşıya geldi." diyor ve AYM'nin daha önce hükümete yargı üzerinde daha çok kontrol sağlayan yasayı kısmen iptal ettiğini anımsatıyor.

"BAŞBAKAN MEYDAN OKUYOR"

Başbakanın ise, mahkemenin yargıçlarına cüppeyi çıkartıp siyasete girmelerini söyleyerek "meydan okuduğunu", Bakanların ise, mahkemeyi "siyasi kararlar" almakla suçladıklarını yazan gazete, AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın ise hükümeti "hukukun üstünlüğüne güveni baltalamakla suçlamasının Erdoğan'ı öfkelendiği" yorumunu da yapıyor.

ANKARA SEÇİMLERİNE DE DEĞİNDİ

Haberde AYM'nin Ankara Belediye Başkanlığı seçimi gibi başka "yüksek profilli" konulara ilişkin de karar vermesi beklendiğini anlatılıyor ve Haşım Kiliç'in görev süresinin gelecek Mart ayında sona ereceğini, Erdoğan'ın da beklendiği gibi cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa yeni yargıçları seçme durumunda olacağı belirtiliyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi Times Dünya Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500

Yorumlar (5)

i halil akdaş:

İngiliz bozmaları kendi işinize bakın sizin karşınız da eski TÜRKİYE nin eski başbakanları yok yeni TÜRKİYE nin yüreği bedenine sığmayan başbakanı R TAYYİP ERDOĞAN var

18
16
yanıtYanıtla
Musab Umeyr:

Başbakan insanları birbirine düşürüyor..AKP li olmayanı kafir ediyorsunuz. Cahil ediyorsunuz..Bu tarz ifadeler insana yakışmıyor..Hele bir müslümana hiç yakışmıyor..Başbakan ın iki yüzü var..Biz hep bir yüzünü görmüşüz.İkinci yüzünü görünce ondan ne kadar nefret edileceğini sevenleri tahmin edemez.. Adam olsaydı asgari ücretliye sahip çıkardı. Ekonomi o kadar iyiyse o kadar açıkta öğretmenler var onları atardı.. Asgari ücretlinin anasını ağlattı. Sömürdükçe sömürdü. İşçi üzerinden ülkeyi yönetiyor. Köprü yapıyor onu yapıyor eyvallah sözümüz yok...Satıyo ediyo yapyor. Çalıyormu çalmıyormu bilmediğim için birşey diyemem.. Oda beni ilgilendirmiyor. Ama gördüğüm o ki başbakan çok asabileşmiş. Asabi oluşu ülke insanınıda birbirine düşürüyor. Acayip derecede ülke insanımızda ayırım oluşmuş durumda..İnsanları birbirine düşürmenin kendisine faydası olduğu için bu şekilde davranıyor..

10
11
yanıtYanıtla
S.B.:

Maşaallah Maşaallah, AKEPE'lilerin ağızlarından bal damlıyor, Allah nazardan saklasın, ne güzel de iltifatlar ediyorsunuz siz burada sizden olmayanlara, Allah tüm bu iltifatları zamanı gelince kesin olarak değerlendirecektir, tabi ki inancınız var sa, ki var sanırım, yok inanmayan bir insan bu kadar iltifatlar yağdırırmı ? Ayrıca baya bir kültürlüsünüz ve saygılısınız diğer vatandaşlarınıza, yaa hakikaten ben sizleri yanlış tanımışım, hakkınızda baya kötü düşünüyordum ama öyle değilmiş, sizler çok iyisiniz, çok çok iyisiniz, sanırım çok temiz ve iyi aileden geldiniz hepiniz, hepinize ve tüm aile bireylerinze tek tek selamlarımı sunarım !

6
6
yanıtYanıtla
tumenyakup.yenisu@gmx..de:

Bizim Anayasa Mahkemesi olmus (A)MERIKANIN (Y)ALAKA (M)AHKESI..Kendi ülkesinin ve insanlarinin hakkini savunmayan Mahkemelerdeki bu Vatandaslar Gorevlerinden alinmalidir...

5
6
yanıtYanıtla
mehmet ekız:

bazı sıyası yetkı ellerınde oldumu cubbenı cıker ılk once sen gıt ustundekı dokunulmazlıgı kaldırda kendını temıze cıkar mahkeme sana veya sucluysa bakalım ne karar verecek borazan gıbı hep yanı seylerı soylemeseler olmazmı

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title