Haberler

Finlandiya, Kosova'yı Kutladı

Güncelleme:

Kosova'yı ziyaret eden Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, ülkesinin Kosova'yı her alanda desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.

Denetimli bağımsızlığın kaldırılmasına kısa bir süre kala Kosova'yı ziyaret eden Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, ülkesinin Kosova'yı her alanda desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kosova'ya gelen Finlandiya Dışişleri Bakanı Tuomioja, Priştine'de mevkidaşı Enver Hoca ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Finlandiya Dışişleri Bakanı Tuomioja, denetimli bağımsızlığa son vermesinden dolayı Kosova'yı kutladı. 10 Eylül tarihinde Kosova'nın denetimli bağımsızlığının kaldırılmış olmasının, bu ülkenin tarihi bir dönemece girmesi anlamına geldiğini kaydeden Finlandiya diplomasi şefi Erkki Tuomioja, "Kosova tam bağımsızlığına kavuşacak. Bağımsız ve egemen Kosova'nın Avrupa Birliği yönelimini destekliyoruz" ifadesini kulandı.

Kosova ile AB arasındaki ilişkilerin ivme kazanması için Finlandiya'nın gayretlerini sürdüreceğine işaret eden Finlandiyalı bakan Tuomioja, Kosova'nın AB sürecinde tüm yükümlülüklerini büyük bir ciddiyetle yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoca, Finlandiyalı mevkidaşının Kosova ziyaretinin, kendileri için tarihi bir dönemde gerçekleştiğini ve eski Finlandiya Cumhurbaşkanı ve eski başmüzakereci Marti Ahtisaari'nin fikir babası olduğu denetimli bağımsızlığın birkaç gün sonra kaldırılmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Kosova'ya verdiği destekten dolayı Finlandiya'ya teşekkürlerini ifade eden Bakan Hoca, denetimli bağımsızlığın kaldırılmasıyla Kosova'nın sorumluluklarının artacağı yeni bir döneme girdiğini anımsattı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Erkki Tuomioja Enver Hoca Finlandiya Kosova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title